ASUS N550JK model laptop kullanmaktayım. GTX 850M model ekran kartı ve i7 4700HQ model işlemci mevcut benim modelde. i7 4700MQ nasıl olur bilemem ama benim işlemci ve ekran kartım CS:GO gibi oyunlar için yeterli seviyede. Sadece bu laptoplar eski olduğu için ne kadar iyi bakılsada yüksek miktarda yıpranmış oluyor. Menteşelere özellikle dikkat etmelisin. Oyun oynanmış bir laptop almamaya özen göster. Bakımları ve temizliği yapılmış olması çok önemli. Bunu yapan kullanıcı sayısı %10-20 var mıdır bilemiyorum. Bu sebeplerden dolayı bu kadar eski bir laptop için fazla para ödememeni tavsiye ederim. Benim gözümde bu laptop maksimum 2 bin lira.
2. dediğin laptop için bildiğim bir şey işlemcisinin u serisi olması. U serisi işlemciler performans açısından çok kötü olduğunu biliyorum. Tamamen güç tasarrufu ve uzun pil ömrü için yapılmış işlemciler. Bir arkadaşımda 7. nesil u serisi i7 işlemci var (i7 7500U), bende 4. nesil HQ serisi i7 işlemci var ve daha iyi performans alıyorum.
Son olarak aklıma SSD detayı geldi. Benim laptop 1.5 TB 5400 RPM HDD ile satılıyordu ve bu harddisk aşırı yavaş. SSD takmadan önce kullanılmıyordu neredeyse. Bu yüzden alırken SSD'li alabilirsin ya da SSD masrafını göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsin.