GTX 850M sistem vs MX 150 sistem

TheBoss94

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar normalde masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım fakat bir laptop almaya karar verdim. Hem normal şekilde kullanabileceğim hem de herhangi bir arızada CS:GO ve o sistem gereksinimleri gereken oyunları oynayabileceğim bir laptop bakıyorum. MX150 ekran kartının tasarım ve iş için kullanıldığını biliyorum fakat oyun performansları da fena değil. Laptoptan daha iyi anlayan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

ASUS N550J - GTX 850M - Intel Core i7-4700MQ (4-çekirdek, 2.40 - 3.40 GHz, 6MB)

Lenovo 330 - MX 150 - Intel Core i3-8130U (2-çekirdek, 2.20 - 3.40 GHz, 4MB)

Bütçeniz ne kadar? Laptoplar ikinci el mi?

Laptoplar ikinci el evet tam olarak bütçe belirlemedim yurtdışından ikinci el olarak alacağım.

MX150 GT940MX'den de güçlü idi sanırsam. MX150 alabilirsiniz. Bu arada sistemlerin RAM miktarı ne kadar?

Dediğiniz doğru fakat GTX serisi 940MX'den'de güçlü. RAM'ler 8 GB ikisinde de.

Baştakini 2. el alacaksınız galiba. Fiyatı nedir?

İkisi de ikinci el.

Son düzenleme:
Asus N550JK model laptop kullanmaktayım. GTX 850M model ekran kartı ve i7 4700HQ model işlemci mevcut benim modelde. i7 4700MQ nasıl olur bilemem ama benim işlemci ve ekran kartım CS:GO gibi oyunlar için yeterli seviyede. Sadece bu laptoplar eski olduğu için ne kadar iyi bakılsada yüksek miktarda yıpranmış oluyor. Menteşelere özellikle dikkat etmelisin. Oyun oynanmış bir laptop almamaya özen göster. Bakımları ve temizliği yapılmış olması çok önemli. Bunu yapan kullanıcı sayısı %10-20 var mıdır bilemiyorum. Bu sebeplerden dolayı bu kadar eski bir laptop için fazla para ödememeni tavsiye ederim. Benim gözümde bu laptop maksimum 2 bin lira.

2. dediğin laptop için bildiğim bir şey işlemcisinin U serisi olması. U serisi işlemciler performans açısından çok kötü olduğunu biliyorum. Tamamen güç tasarrufu ve uzun pil ömrü için yapılmış işlemciler. Bir arkadaşımda 7. nesil U serisi i7 işlemci var (i7 7500U), bende 4. nesil HQ serisi i7 işlemci var ve daha iyi performans alıyorum.

Son olarak aklıma SSD detayı geldi. Benim laptop 1.5 TB 5400 RPM HDD ile satılıyordu ve bu harddisk aşırı yavaş. SSD takmadan önce kullanılmıyordu neredeyse. Bu yüzden alırken SSD'li alabilirsin ya da SSD masrafını göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsin.

Değerli yorumun için teşekkür ederim dostum. Kullandığınız laptopu bir bayandan alacağım. Oyun oynamadığını söylüyor ama herhangi bir bakım yaptığını şahsen zannetmiyorum artık fan temizliği ve termal macunu kendim halledeceğim. ASUS olan cihazda 500 GB SSD var. Lenovo olanda ise 256 GB mevcut.

Dediğiniz şekilde bir hanımefendiden alınabilir. Çok işlem yapılmadığı ve çok oyun oynanmadığını düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı ısınma derdi olmayacağı için termal macunun eski olması, biraz tozlu kalması çok sorun olmaz. Aldığınızda siz temizleyip, termal macununu değiştirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ben olsam bu iki seçenek arasında Asus alırdım.

ASUS olan çok daha iyi eğer temizse. GTX 850M var ki GTX serisi olduğu için oyun oynamaya müsait bir kart. İ7-4700MQ ise 4 çekirdekli İ7'lerden. U serisi laptop almanızı tavsiye etmem. Kırpılmış maymun edilmiş işlemciler U serisi olanlar. Celeron gibi bir şey. Almayın U serisi İ3, İ5 ve İ7 laptop.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…