Program ekranından bir görsel atarsan yardımcı olurum. Ancak 860M zaten çok iyi bir grafik yongası, ihtiyacın yok böyle şeylere.
Peki işlemci ve grafik işlemcinizin yük altındaki değerlerini incelemekle başlayalım.
AIDA64 Extreme Edition deneme sürümünü resmi sitesinden indirin öncelikle : Downloads | AIDA64
Daha sonra Stability test kısmına gelip hem CPU hemde GPU'yu işaretleyin ve testi başlatın. Sonuçlarda zaten maxsimum sıcaklık değerleri gözükecektir, örnekteki gibi :
Eki Görüntüle 122774
Üstteki mesajımı silemedim yanlış alıntı yapmıştım kusura bakmayın. Bunun yüzünden ceza yemem umarım. Ancak size bildirim geliyor mu bilmiyorum alıntı yapmadığım zaman. Ondan dolayı üstteki mesajıma cevap verirseniz sevinirimOnline oyunların haricinde de ani FPS düşüşleri oluyor mu? Ha birde FPS sürekli mi düşük yoksa birden düşüp yükseliyor mu?
Evet sorun belli aynı sıkıntıyı bende yaşamaktayım işlemcinizin ısısı benim notebook'umdaki gibi aşırı yükselmekte ve downclock yapmakta, CS:GO'yu oynarken bu olay cidden can sıkıcı(dediğin gibi fps düşüşleri) ve Bf 3 oynarken de bu sıkıntı oluyor kimi oyunlarda hiç olmuyor sonuç olarak çözüme gelirsek ben Vsync açıyorum ve fps'im 60 da sabitlenince GPU ve CPU kullanımları azalıyor ve ısısları aşırı yükselmiyor, bu sayede saçma sapan fps düşüşleri meydana gelmiyor benim çözümüm bu kullandığım her şey güncel ve orijinal olmasına rağmen..
Edit:Gt 840m kullanıcısıyım.