GTX 860M ve Adobe Premiere Pro 2023 uyuşmazlığı

melih_cayli

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi NVIDIA GTX860M ekran kartım var ve Premiere Pro (2023 sürüm) uygulamasını ekran kartım ile kullanamıyorum.

Küçük bir parantez (Adobe Premiere Pro 2019 sürümünü hiçbir problem yaşamadan kullanıyordum.)
Biraz araştırdım ve şu videodan:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA Studio kurmam gerektiğini öğrendim fakat bu sefer de bu NVIDIA grafik sürücüsü, Windows'un bu sürümü ile uyumlu değildir hatası alıyorum.

Ekran görüntüsü 2023-07-27 185059.jpg

Adobe Premiere Pro'da aldığım hata bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2023-07-27 185131.jpg

Sistemim iste bu şekilde.

1690473647309.png

NVIDIA Studio uyumsuzluğu hatası bu şekilde.
İşletim sistemim lisanslı, orijinal.
Adobe Premiere Pro programım lisanslı, orijinal.
Bütün sürücülerim, BIOS, ıvır zıvır ne varsa her şey güncel ve orijinal.

Buradan kontrol ettiğimde ise:

Ekran görüntüsü 2023-07-27 191458.jpg

NVIDIA Studio'nun bu ekran kartına desteği olmayabilir diye düşünüyorum. Kesin olarak desteği yoksa alternatif bir çözüm yöntemi var mıdır? Yoksa da tek çözüm Laptopumu NVIDIA Studio'nun desteklediği ekran kartına sahip bir Laptopla mı değiştirmek?

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Acele yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi NVIDIA GTX860M ekran kartım var ve Premiere Pro (2023 sürüm) uygulamasını ekran kartım ile kullanamıyorum.

Küçük bir parantez (Adobe Premiere Pro 2019 sürümünü hiçbir problem yaşamadan kullanıyordum.)
Biraz araştırdım ve şu videodan:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA Studio kurmam gerektiğini öğrendim fakat bu sefer de bu NVIDIA grafik sürücüsü, Windows'un bu sürümü ile uyumlu değildir hatası alıyorum.

Eki Görüntüle 1878969

Adobe Premiere Pro'da aldığım hata bu şekilde.

Eki Görüntüle 1878970

Sistemim iste bu şekilde.

Eki Görüntüle 1878981

NVIDIA Studio uyumsuzluğu hatası bu şekilde.
İşletim sistemim lisanslı, orijinal.
Adobe Premiere Pro programım lisanslı, orijinal.
Bütün sürücülerim, BIOS, ıvır zıvır ne varsa her şey güncel ve orijinal.

Buradan kontrol ettiğimde ise:

Eki Görüntüle 1878996

NVIDIA Studio'nun bu ekran kartına desteği olmayabilir diye düşünüyorum. Kesin olarak desteği yoksa alternatif bir çözüm yöntemi var mıdır? Yoksa da tek çözüm Laptopumu NVIDIA Studio'nun desteklediği ekran kartına sahip bir Laptopla mı değiştirmek?

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Acele yardımlarınızı bekliyorum.

Ben olsam 2023 yerine 2019 kullanır veya 2022 falan denerdim :D. Kart eski olduğundan olabilir fakat yazılımsal da olabilir. Araştırıp çözmeyi deneyin bence.

GTX 860M ya ilk seri Maxwell GM107 çipi ya da Kepler GK104 çipi, onlar CUDA serisini desteklemiyorlar yanlış hatırlamıyorsam 3.xxx serisi sürücülerden sonra. Adobe premier Open GL 10bit API desteği istiyor, yani 10xx serisi kartlardan öncesi en fazla GTX 970'e kadar gidiyor - ki o da OpenCL 8Bit e kilitli son sürücülerle.

Bilgi açısından Adobe çok saygısızca, "şu versiyon kartları destekliyor" konusunu da yok etmiş kendi sitesinden, o versiyonda çalışan bir ürünü temin etmiyorlar - yani gidip 860M'de çalıştırabileceğin eski bir versiyonu bulman gerek korsan adalarında. Bunu kartının çıkış tarihine göre +2/3 yıl olarak hesaplayabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı