GTX 950 4GB Sistem Performans Düşüşü

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi akşamlar herkese. Son günlerde sistemim çok fena kasmaya başladı. Ne oyun oynayabiliyorum ne de youtubede olsun film/dizi izleyebiliyorum. Herhangi bir video veya şarkı v.s dinlerken anlık donmalar oluyor. Bu donmalar ile birlikte cızırtı gibi garip bir ses geliyor. Sistem özelliklerim şunlar ;

- Nvidia GTX 950 4GB
- Intel I5 3470 4 çekirdek 3.20 GHZ
- 8GB Ram

Yaptıklarım ;

1-) PC Formatladım olmadı.
2-) Elimden geldiğince kasamın içini temizledim olmadı
3-) HD Tune programı ile Harddiskimi denedim herhangi bir sorun çıkmadı.
Aklıma başka birşey gelmiyor. Lütfen yardım edin.

NOT: Masaüstünde iken (sistemde herhangi bir browser,oyun v.s açık değilken) de mausede gereksiz donmalar oluyor. Aklıma başka hiçbirşey gelmiyor. Son çare olarak sizlerden yardım istiyorum.

Görev Yöneticisinden disk kullanımını takip ettin mi ? Donma olurken %100 disk kullanımı sorunu oluyor mu?

Kurduğun windows optimize bir şekilde çalışmıyor olabilir. Kendim de yaşamıştım bu durumu windowstan kaynaklıymış.

Görev Yöneticisinden disk kullanımını takip ettin mi ? Donma olurken %100 disk kullanımı sorunu oluyor mu?
Tam olarak nereden kesin bir şekilde kontrol edebilirim acaba ?
Kurduğun windows optimize bir şekilde çalışmıyor olabilir. Kendim de yaşamıştım bu durumu windowstan kaynaklıymış.
Ne yapmamı önerirsiniz peki ?
ASUS GPU TWEAK programına göre pc ısı değerim ;
https://i.hizliresim.com/Xb7b4O.png

Ben windows 10 un technopat sitesi üzerinden son çıkan en optimize olan sürümünü kurdum sıkıntısız çalışıyor sistem hızımda normale döndü.

Ben windows 10 un technopat sitesi üzerinden son çıkan en optimize olan sürümünü kurdum sıkıntısız çalışıyor sistem hızımda normale döndü.
Hocam zahmet olucak ama link atabilirmisiniz acaba ? Cidden arayıp kendim bulabilirim fakat şuan pc de en ufak bişeye tıklasam ya donuyor yada fazla bekletiyor.

Windows 10 ise cihaz başlangıca sağ tıkla görev yöneticisini göreceksin. Görev yöneticini açtığında orada işlemci, ram, disk vs. kullanım % leri olacak. Bende %100 disk kullanımı sorunu vardı. Donma vs. çok yaşadım zamanında. Eğer %100 ise çözüm için link paylaşırım.

Windows 7 kullanıyorum. Kontrol ediyorum hemen hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…