GTX 950 FX 4300 Sistem CS:GO Frame Drop Sorunu

Kürşat ibiş

Hectopat
Daha fazla  
  • AMD FX 4300 3.8 GHz
  • ASUS GTX 950 2G
  • Gskill 1333 MHz 8 GB RAM
  • MSI 970-A G43 Anakart
CS:GO'da frame drop sorunu var. Acaba sebebi nedir? Ara sıra donma oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ayarlarını düşürüp bir de öyle bakın eğer fps düşüşleri devam ediyorsa ekran kartınızın güncellemelerini kontrol edin. O da işe yaramazsa oyunu silip tekrar yükleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amd Fx 4300 3.80Ghz
Gigabyte gtx 950 Xtreme Gaming 1206Mhz
WD yellow 1TB 128mb
Kingstone Hyper X Fury 4gb x2
AsRock 970M PRO3
Zalma T1 Plus BLACK
Corsait VS550w

Yukarıdaki link de sizin kullandığınız sisteme benzer bir sistem bulunmakta. 1080p çözünürlükte en yüksek ayarlarda aldığı fps değerleri videoda gözükmekte. Videonun oyunun güncel olmayan sürümlerinde kayıt edildiğini ve şuan alacağınız fps den biraz daha yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Bu değerlere hiç yaklaşamıyor yada sıkıntılar yaşıyorsanız alternatif şeyler deneyebilirsiniz. Örnek vericek olursak Asus gtx versiyonunu kullanıyorsunuz Asus Gpu Tweak yazılımını kullanabilirsiniz. Kasanın ısı değerlerini kontrol edebilirsiniz. Soğutma sisteminiz yeterli ise işlemciye bir tık overclock yapabilirsiniz ( bu işlemin riskli olduğu bir bilginiz yok ise danışarak yada inceleyerek yapmanızı belirtmekte fayda var )

o videodaki sistemle hemen hemen aynı. 3 tane fan var bilgisayarda sogutma yeterli fakat ben 1366x768 çözünürlükte oynuyorum ve yaklasık 150 - 160 fps alıyorum hard ayarlarda

Görüntü ayarlarını aşağıdaki resim gibi değiştirebilirsiniz oyununuz biraz daha akıcı olacaktır. Klasik Lcd bir monitörde 4:3 çözünürlüklerde oyunu 75 hz de oyniyabiliyorsunuz.

Bunun için Steam > Kütüphane > Cs:GO > Özellikler > Genel > Başlatma seçeneklerini ayarla kısmına girip aşağıdaki komutları yazabilirsiniz.

-novid -high -refresh 75 -freq 75 -nod3d9ex

20160417152023_1.jpg

Virüs girmiştir, antivirüs programı kasiyordur, pc arkada bir işlem yapıyordur ve sonradan kasması geçmişse sorun yok. Ayrıca disk birleştirme yapmanız gerekiyordur belki.

Bu dediklerimde sıkıntı yoksa, işletim sisteminizde disk birleştiricisi vardır. Onunla disk birleştirme yapabilirsiniz bütün diskleri. Zor bir şey değil internetten araştırın. Diskle alakalı değil bence benimkide 5400rpm. Ayrıca fps drop sonradan oluştuysa bir şey ters gidiyor ki bozuldu. Yoksa siz sistemi ilk aldığınızdan beri böyleyse belki donanımsal bir sorun vardır. Sürücüleri güncelleyin bir de.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı