GTX 950M Cuda Render Yavaşlık Sorunu

yusuf-5896

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bu cuda ile render işi nasıl oluyor? İşlemci ile aralarında ne kadar fark var nasıl öğrenebiliriz?
Mesela ben İ5 4200H işlemci ve GTX 950M kart ile render alıyorum. İşlemci ile %100'ünü 5 dakikada aldığım renderi Cuda ile başlatıyorum %1'ini 5 dakikada bitiriyor. Cuda ile başlattığımda MSI Afterburner ile takip ediyorum ekran kartı kullanımı %90-100 arasında yazıyor. Bir ayarımı yanlış yapıyorum ki render süreleri arasında bu kadar fark oluyor?

@Ali Güngör, @Recep Baltaş

@JaroxJamaica

Bu kullandığın programın verimliliğinden kaynaklı olabilir. Kullandığın program CPU'yu daha verimli kullanıyorsa CPU ile render alın. Mesela 3DS Max ile render alırken VR ADV(CPU), VR RT(GPU) arasında çok fark var. GPU ile aldığın(GPU kalitesine göre değişir. Sadece süreyi etkilemez, realistikliği de etkiler) daha kısa sürer ve gerçekçi gözükür.

Bende 3DS Max ile denemiştim. Acaba ayarları yanlış mı yaptım? 3DS Max GPU ile render almak için render kısmında nasıl ayar yapmam gerekiyor? Yeni öğrenmeye başladığım için çözemedim tam programı.

Mümkünse ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Birde modelleme yaparken 3 boyutlu çizim yaptığımız ekranda anlık görüntüyü ekran kartımı işliyor işlemci mi?

Modelleme yaparken anlık görüntüyü en çok ekran kartı işler. 3DS Max'e Vray kurduğunuza emin olun. Render ayarlarından VR RT seçili olduğuna emin olun. Diğer render modelleri pek randıman vermez. Zaten dünyada en çok Vray kullanılıyor. Ayrıca Standart ile yaptığınız bir modellemeyi Vray ile render alamazsınız. Bu da aklınızda olsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı