GTX 950M öldü

Makaleler
13
Yaklaşık 2 senedir Lenovo Ideapad 700 laptopum kapanıyordu. Başta Lenovo'nun bize kronik sorunlu laptop sattığı için markaya kızıyordum ancak sorun ekran kartındaymış. Lenovo da suçsuz değil ancak NVIDIA resmen yarı ölü kartları bize itelemiş. Sadece 4 sene adam akıllı oynayabildim, sonra kapanmaya başladı. En iyi macunu sürdüm, sıfır fan aldım; nafile.

Ara sıra yoracak bir oyunu test edip, durumuna bakardım ama yine kapanırdı. Dün de bir deneyim dedim. Rocket League ve Rainbow Six Siege'te kapanmadı. Dedim belki biraz ömrü kalmıştır, bugün de oynayayım dedim. Önce R6S'de maçtayken oyun kapandı; ardından da mavi ekran hatası aldım. Sonra hafif bir ses de geldi ancak yanık kokusu gelmedi kesinlikle. Aygıt Yöneticisine baktım ve artık sadece dahili ekran kartı olan Intel HD 530 gözüküyor. Bana güzel anılar yaşattı ancak sonu üzdü biraz. Nasipse bu yıl gireceğim üniversite sınavından sonra bilgisayarımı terfi edeceğim. Hayırlısı olsun daha.

Hocam sizde gene Intel HD var bende o da yok
Benim de PCmin ekran kartı öldü ne yaptıysam yapayım 3 kere düzelmeden sonra toparlayamadım PC'yi.

Hocam özellikle de bilgisayarın kendisini kapattığı bir oyun oynarken hiç mi CPU ve GPU sıcaklığını test etmediniz? Mavi ekran hatası sonrası sürücünün çalışmaması ekran kartının bozulduğu anlamına teknik olarak gelmez fakat bozulmuş ise dizüstü bilgisayarlarda yapacak bir şey yok.

Hocam sizde gene Intel HD var bende o da yok
Benim de PCmin ekran kartı öldü ne yaptıysam yapayım 3 kere düzelmeden sonra toparlayamadım PC'yi.
Hocam ekran kartı çipseti sorunlu. GTX 950M'in çipseti şu anda KDV dahil 1500 TL. Yani değiştirilebilir.
Ancak ben ölü yatırım görüyorum. Yoksa ısı tabancası ve flux sıvısı yardımıyla yeni çipset takılabilir.

Kesinlikle değiştirme chipseti parana yazık edersin. Toshiba Qosmio laptop vardı ekran kartı yandı R9 M.265X vardı chipset değişti 2000₺ para verdim tekrar yandı bir yaptırdıktan sonra 2-3 dega değişti serviste geldi vs. hep aynı sonuç şu an hala serviste gittiğinde bir 4 5 ay kalıyor serviste de kesinlikle taktırmanı önermem.

@Yiğit Çiçekci hocam okudukça şok oldum. Az para da vermemişsiniz.
Ben zaten yeni laptop alacağım. Kararımı verdim. Seneye biraz kendim biraz da babamın yardımıyla sağlam ve yeni bir bilgisayara geçmek iyi fikir sanırım.

Yani benim laptop 2 sene boyunca süründü bu tarz entegre parçalar böyle sorunlar olunca değişse bile uyuşmazlık vs oluyor. Parana yazık etme bence yeni bir laptop alman daha faydalı olur bence.

Hocam chipset arizasi bendeki ile ayni ama değiştirmemizi önermem çünkü belli bir süre sonra gene ayni şekilde hata verip ölecek.
En fazla ısı vererek ekran kartini isitip lehimleri eritebilirsiniz. Bu %100 ise yaramiyor. Bende isi makinesi olmadigi icin kurutma makine ile yapmıştım ama ise yaramadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…