GTX 950M'den GTX 970M'e Geçilmesi Mantıklı Mı ?

Makaleler
4
Elimde Asus X550VX var. Özellikleri 16 GB RAM i7-6700HQ ve 4 GB GTX 950M. Pil aşınma yüzdesi %39 ve Undervoltsuz Turbo Boost ile yükte işlemci 97 derece. Büyük ihtimal termal macun iyice yok oldu. Letgo da 2. El Asus laptop buldum. Özellikleri i7 4710HQ 16 GB RAM GTX 970M. Elimdeki laptopu 2700'e satıp onu 3500 almaya değer mi? İşlemcisi beni korkutuyor ama ekran kartı çok daha üstün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence kasa almak daha mantıklı.

Oyun konusunda 970mlik sistem daha çok performans verecektir işlemcisi eskidir ancak güçlüdür Ancak 3500tl vermeye değer mi bilmem? Yani o paraya daha iyi bir sistem toplayabilirsin.

Aynı laptopu bende kullanıyorum. Kesinlikle termal macunu degistirmeni öneririm kendin yapabilirsin. Soğutucu ile kullanırsan 80i geçmez. Yazın laptopu bir bilgisayarciya verdim tavsiye üzerine. İki hafta önce sıcaklık problemimden dolayı açtığımda şok oldum. 99 dereceyi buluyordu yükte. Ketçap gibi sıkmış macunu. Lehimlere kadar gelmiş. Nasıl sinirlendim anlatamam. Yeni aldığım kaliteli macunu yeterince kullanınca sistem inanılmaz rahatladı. Pubg, pubg mobile, Apex rahat oynatıyor. Çözünürlük 1366*768 olan modeli. Kasa için para biriktir. Oyun keyfi masaüstünde.

Bence degmez eski bir laptop icin biraz daha para biriktirmeye bak bence , birde alakasiz olarak nekadar undervolt yaptim bende de ayni islemci varda -170 175 civari mavi ekran aliyorum

Bence alınır. Fiyatı'da bana mantıklı geldi. İntel Core İ7 4210HQ gayet yeterli bir işlemci. Isınma sorununu da kaliteli bir termal macun ile giderebilirsin. Fakat laptopu almadan önce test edip iyice bakın sonradan sorun çıkartmasın. Bu arada GTX 970M, GTX 1050'yi geride bırakan bir kart. İnternette testleri mevcuttur.

Kesinlikle 3500 o donanıma verilmez.
Hocam laptop GTX 970M 16 GB Ram i7 4710HQ ekran kartı 1050 den bir tık iyi değil mi
Kesinlikle 3500 o donanıma verilmez.
Hocam neden ? GTX 970M 1050 ye denk hatta bir tık iyi. 16 GB Ram ve i7 kaç tl olmalı ki
Bence degmez eski bir laptop icin biraz daha para biriktirmeye bak bence , birde alakasiz olarak nekadar undervolt yaptim bende de ayni islemci varda -170 175 civari mavi ekran aliyorum
Hocam -170 çok fazla. En fazla -155 yapın. -155 te bile mavi ekran verebilir. Ben -130 -135 te kullanıyorum. 6 - 7 derece düşüyor. İşlemci hızınıda 2 GHZ e sabitliyorum. Yükte 70 derece oluyor. Şuanlık oynadığım oyunlar CSGO ve PUBG. CSGO da işlemci 2 GHZ. de 140 fps verdiğinden problem olmuyor. Fakat Pubg de fps düşüşü oluyor.
Bence kasa almak daha mantıklı.
Yazın 2 aydan çok şehir dışında kalıyorum. İki ayda bir hafta sonlarıda 2 gün şehir dışında oluyorum. Yılda ortalama 80 gün şehir dışındayım . yani 4.5 günde bir şehir dışındayım. Bu yüzden laptop kesinlikle kullanmam şart.
Hocam macun kısmına ulaşmam için klavyeyi falan sökmem lazım. Ve bu işlerde berbatımdır. Elimde kalır cihaz

Son düzenleme:
Öncelikle kendi laptobunuzu 2700 TL ye vermeniz sanki bana biraz ucuz geldi. Almak istediğiniz laptop işlemci olarak sizin i7 6700hq dan %5 daha düşük performansa sahip bu performans kaybını anlamassın bile. Ama GTX970M GTX950M den 2 katı fazla performans verir oyunlarda. GTX970M hala iyi bir kart Mobil 1050ti den bir tık daha iyi oyunlarda. Alacağınız Laptobun Ram tipi ve Mhz side önemli. Yeni nesil işlemci ve Ram lerin oyunlarda FPS ye çok katkısı olduğunuda unutmamak lazım. Laptobun sıkıntısı yoksa 3500 tl ye bence alınabilecek bir cihaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…