GTX 960 2G vs 4G

Yer
İstanbul/Kartal
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese Merhaba,

Gtx 960 almak istiyorum. 1080p monitörüm var. 2014 Eylülden beri dolar düşsün, indirim olsun, misafirler gelsin, misafirler gitsin, şimdi yaz var şimdi kış var diye diye bekliyorum. En son bir sistem aldım ancak ekran kartım yok ve 4 aydır i5 4460'ın HD 4600 grafik işlemcisi ile idare ediyorum. Ultra meraklısı bir adam değilim ama en kötü high da oynamak isterim oyunları. Gtx 960'ın 128 bit ile 4G'yi işleyemediği ve grafik kalitesinde bu yüzden 2G ye oranla çok büyük değişimler olmayacağı söyleniyor. Bu ne kadar doğrudur? 2G versiyonunu alsam beni kaç yıl idare eder? Eğer 2G ile aralarında çok fark yoksa üzerine 60 70 lira daha katıp r9 380 2G almam daha mantıklı olur mu? Daha beklememde fayda var mı çünkü vergiler arttırılacakmış diyorlar alsam iyi olur diye düşünüyorum? Aklıma gelen sorular bunlar yardımcı olursanız sevinirim. @Recep Baltaş @Ali Güngör @SypeR @son_goku @BilgisayarKurdu @MF @JaroxJamaica

r0 380 ile gtx 960 ın pek bir farkı yok , gtx 960 daha güncel maxwell mimarisi içeriyor hemde daha ucuz gtx 960 2gb ile 4gb arasında performans farkı yok ancak 4gb alman ileriye dönük olur .

Öncelikle bütçene uygun olanı seç. Ama ikisinden bana göre 4 GB olanı seçmek daha mantıklı. Nedenini soracak olursan 1080p oynarken 2 GB VRAM ayarları da yükseltince rahatlıkla dolabiliyor. Takılma vb. sorunları yaşamamak için 4 GB tercih etmen daha uygun olacaktır.

GTX760'ın 2G sürümünü satın alabilirsiniz. Zaten Technopat incelemesini yaptı bu kartın. FPS değerlerini gözler önüne serdi. Hatta R9 380 incelemesini de izleyip kararı kendiniz verebilirsiniz. :)

GTX760'ın 2G sürümünü satın alabilirsiniz. Zaten Technopat incelemesini yaptı bu kartın. FPS değerlerini gözler önüne serdi. Hatta R9 380 incelemesini de izleyip kararı kendiniz verebilirsiniz. :)
Yok fpslerden dolayı değil de bellekler benim kafamı çok kurcalıyor. Açık konuşayım paramı çöpe atmış gibi olsun istemiyorum. Yani kime sorsam diyor ki " 2G ekran kartı 0 alınmaz artık 2. el bak" tamam da güzel kardeşim 4G de ateş pahası nasıl alalım. 2. el zaten sıkıntı. Ben 2G alıp 1 sene sonra oyunda very high falan oynamak istersem bellek yetmiyor sorunu ile karşılaşmak istemiyorum yani bu 960 2G içinde 380 2G içinde geçerli.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı