GTX 960 Düşük GPU Kullanımı

Dumdistak

Hectopat
Daha fazla  
*Intel Xeon x3440 2.53 GHz

*Asus GTX 960 2 GB

*DDR3 1333 MHZ 8 GB (1x4-2x2)

*300 Watt PSU

Evet sistem bu ve oyunlarda GPU kullanımında büyük dalgalanmalar oluyor. Ayarları kısınca daha da düşük kullanılıyor. İşlemcinin darboğaz yaptığını düşünmüyorum %80 kullanım bile görmedim. Sorunun kaynağı PSU olabilir mi acaba? GPU %99 kullanımı gördüğü için tereddütte kaldım. Net bir cevap alırsam yeni bir PSU alacağım.
385558

*Intel Xeon x3440 2.53 GHz

*Asus GTX 960 2 GB

*DDR3 1333 MHZ 8 GB (1x4-2x2)

*300 Watt PSU

Evet sistem bu ve oyunlarda GPU kullanımında büyük dalgalanmalar oluyor. Ayarları kısınca daha da düşük kullanılıyor. İşlemcinin darboğaz yaptığını düşünmüyorum %80 kullanım bile görmedim. Sorunun kaynağı PSU olabilir mi acaba? GPU %99 kullanımı gördüğü için tereddütte kaldım. Net bir cevap alırsam yeni bir PSU alacağım.Eki Görüntüle 385558
Dostum benimde toplamak istediğim sistem seninkiyle aynı şuanlık sisteminden memnun musun? Cevaplarsan sevinirim.

Benzer sistemlerde GPU'nun %70-80 civarında çalıştığını gördüm. RAM ve PSU dan kaynaklı GPU da darboğaz yaşandığını düşündüm. Darboğaz derken; sadece işlemciden kaynaklı olduğunu öne sürmek istemedim. Denildiği gibi PSU da büyük bir etken.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı