GTX 960 ekran kartıyla güçlü ekran kartı arasındaki görüntü kalitesi farkı

Elsen021

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Oncelikle sistemimi belirteyim.
Anakart: ASUS Z97 - k
CPU: Core i7 4790K.
GPU: Gigabyte GTX 960 4 GB 128 bit.
RAM: 2x8 16 GB 1600 MHz DDR 3
Simdi konuya geleyim Mafia 1 Definitive Edition oyununda grafikleri tam yukselttim hepsi high yapib oynadim 35 - 40 FPS arasi akici bir sekilde gorevler falan yaptim goruntu grafikler guzeldi ama beni tatmin etmedi. Yani Google resimlerde gordugum YouTube'da gordugum goruntuler gibi mukemmel değildi.
Simdi benim sormak istedigim soru su:
GTX 960 4 GB ekran kartinin oyunlarda verdigi high ya da Ultra goruntu yuksek son model ekran karti goruntuleriyle aynimi yoksa nasıl bir fark oluyor? FPS sormuyorum yanlış anlamayin.
Sadece goruntuler eger ki fark oluyorsa neye gore fark oluyor sadece ekran kartiyla ilgilimi yoksa sistemin tamamina gore mi?

Youtube'da izlediğin video ile oyunda gördüğün kalite seni yanıltabilir. Çünkü biri video diğeri ise oyunun kendi renderlanmasından gelen görüntü. Kendi kaydettiğin videoyu Youtube'a yükleyip izlersen de farklı görebilirsin. Bunun dışında kullandığın monitör, kablo aynı olduğu sürece aynı ayarlarda göreceğin görüntü aynıdır. İstersen GT 1030 tak istersen RTX 3090. Bu aletlerin görevi görüntüyü iletmektir.

Bazı koşullarda AMD ve NVIDIA arasında kart geçişlerinde renklerde, parlaklıkta bir farklılık hissedilebiliyor ama bu genelde kartların sürücüleri ve kullandıkları standart ayarların farklılığından geliyor. Yazılımsal anlayacağın.

Birincisi şöyle 35-40 FPS ile 100-120 FPS arasında ciddi bir akıcılık farkı var. Bunu araştırıp birçok video izleyebilirsiniz. Diğer konuya gelecek olursak arkadaşında dediği gibi güncel teknoloji güncel mimari farkı var tabii ki. YouTube'da izlediğin oyun videolarına ait monitörün paneli ön planda bence. Senin izlediğin videoda oynayan kişinin monitörü IPS panelde olabilir. Ama güncel bir karta geçmek lazım bütçe el veriyorsa tabii ki.

@kino nun da dediği gibi GT 1030'da taksan RTX 3090'da taksan rengi, parlaklığı değişmez. Bu olay daha çok senin kullandığın monitörle alakalı bir şeydir. Eğer kullandığın monitörün paneli kaliteli değilse hangi ekran kartını takarsan tak, istediğin görüntüyü alamazsın.

C
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim
Peki ya soyle bi soru sorsam benim monitor cok eskidi nerdeyse 12 yillik 21 inc 60 hz Lg monitoru simdi onu degistirip guncel bi 144 hz monitor alsam akicilik falan diyilde mesela oyunda bi yerde durmussun sadece bir yone bakiyorsun bu durumda goruntu farki olurmu? Yoksa ekran karti ne veriyorsa sadece o mudur?

Anladim( bende monitor eskidi bide Hdmi cikisi yok vga to hdmi donusturucu ile kullaniyorum( monitor degistirmek o zaman sart oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…