Gtx 960 mı R9 280x mi ?

BlurTM

Hectopat
Makaleler
5
Bir arkadaşıma yeni bir sistem alacağız ama bir yer de anlaşamadık. Ben diyorum Gtx 960 o diyor R9 280x. Test sonuçlarına baktık. R9 280x 3 5 FPS önce. Sizce hangisini alınmalı ?

Güç kaynağını 600 watt (Intel işlemciyle alınacaksa fazlasına gerek yok) alacaksanız kesinlikle R9 280X. Farkın bazı oyunlarda 10 FPS'yi aştığı bile oluyor, neye göre GTX 960 önerilmiş anlayamadım. Alttaki videodan farkın ne kadar olduğunu anlayabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha düşük bir güç kaynağı alırsanız GTX 960'la R9 285 hemen hemen aynı performansta, hangisi uygun fiyatlıysa onu alın. Benim gördüğüm R9 285 daha uygun.

Bir arkadaşıma yeni bir sistem alacağız ama bir yer de anlaşamadık. Ben diyorum Gtx 960 o diyor R9 280x. Test sonuçlarına baktık. R9 280x 3 5 FPS önce. Sizce hangisini alınmalı ?
R9 280x bana daha sıcak geldi.

İki kartında oyunlara göre değişkenlik gösteren üstünlükleri vardır. GTX 960 güncel ve yeni mimari bir kart olduğundan tercih edilmeli. Ayrıca ufak bir O.C ile performansı sorunsuz arttırabiliyor. R9 280X artık eskidi. GTX 960 yeni sürücüler ile R9 280X ile hemen hemen aynı performansı verecektir. AMD tarafında benim tavsiyem R9 285. Şahsi fikrim acelesi yoksa R 3 serisi ve GTX 960Ti beklenmeli, karar sizin.

Bu kişisel tercih işi kardeşim öyle 960-285-280x kartları arasında ahım şahım abartılacak bir fark yok. Şekilden tut, getirdiği yazılımlara kadar incele, hangisi hoşuna giderse onu al. Benim şahsi tercihim MSI 960. PC'yi kullanacak olan arkadaşın değil, bunu unutma, kendine yakın geleni al, öyle inciğine, cinciğine çok takılma, çıkamazsın işin içinden
Kısaca kisisel tercihim ve tavsiyem -> MSI GTX 960 TFV

Benim gözlemelrime göre r9 280x fps konusunda daha istikrarlı bir kart. Gtx960 da fps bir iniyo bir çıkıyo ancak kasma olarak gözle görülebilir bir değişiklik olmuyo. Bence de r9 285...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…