GTX 960 sistem donuyor

İmparatorxx

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarım da normalde 2 oyun açabiliyorum Google Chrome yanında da açabiliyorken bir anda arada bir 1 tane oyunu bile açamaz hale geliyorum. Google Chrome sayısını bile çoğaltınca sistem donuyor. "Dırr" diye ötüp restart atıyor. Bu sorun arada bir oluyor. Bugün sabahtan beridir hiçbir sorun yokken bir anda şu an bu sorun oluyor ki haftalardır böyle.

Sistem özellikleri:

İşlemci: i5-4460.
Anakart: ASUS H81-PLUS.
RAM: G-skıll 2x4GB.
Ekran kartı: ASUS GTX960.
SSD: Toshiba TR200 240GB (555-540)
Güç: 500 Watt.

@İmparatorxx ekran kartında bir şey olduğunu sanmıyorum, bence işlemciye odaklanalım.

O 1 fanı egsoz fanı olarak kullanıyorsunuz değil mi?

İşlemci fanının tozları varsa onları temizleyin. Kasa kapağı açıkken çok toz olur. Gerçi 2 gün önce açmışsınız ama ondan önce de tozlar vardır, yine de mutlaka temizleyin fanı. Fan hızını arttırabiliyorsanız abartmadan arttırın.

Kasa aşağıda ve dar bir yerde ise yukarı ve havadar bir yere koymaya çalışın. Kablolama hava akışını engelleyecek seviyede ise düzeltin.

Fan masrafına girmenizi istemem, hala %100 emin değiliz problemin bu olduğundan çünkü.

Bu arada konuda 2-3 sekme açınca bile kapanıyor demişsiniz, sıcaklıklara kapanmadan önce bakar mısınız?
2-3-4-5-10 tane sekme falan açabilirsiniz test için. Veya işlemciyi zorlayabilirsiniz.

O 1 fan dışarıya üflüyor , egzoz fana baktığımda aynısı. Hazır kasa fanı kısaca. Ben oyunu açtığımda sıcaklığa baktım sıcaklık 60i geçmiyor. Ekran kartı da 50 55 civarında. Bazen oyunu bile açtığım gibi yeniden başlatırken bazen 1 saat sonra bazen 4 saat sonra yeniden başlatıyor ben bu konunun ısınmayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğer ısınmadan olsaydı 1 dakika da 100 dereceye ulaştı , ekran kartı da aynı şekilde yükseldi ve kapanmadı bende durdurdum.

Temizleyip çok defa denedim ama yine sonuç vermedi. Format attım sorun gene çözülmedi. Yani tamamen bu kapanma olayı rastgele oluyor.
@SkyRose

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı