GTX 960 Sistem Reset Problemi

sak016

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, yaklaşık 1 sene önce aşağıda bilgisini vereceğim sistemi topladım başlarda hangi oyun olursa olsun herhangi bir problem yok iken şu sıralar yeniden başlatma sorunu ile karşılaşıyorum. Ve sabir bir biçimde değil belirli aralıklarla reset işlemi gerçekleşiyor. Bazen oyuna girdiği an bazen ise yarım saat sonra attığı oluyor. Sıcaklıklar ise CPU 50, GPU 60 dolaylarında herhangi bir ısınma problemi kesinlikle yok. Isınmaya fırmatı dahi kalmıyor zaten bilgisayarın. Format, BIOS güncellemesi ve internette konu ile alakalı sayısız yöntem denemiş olmama rağmen bir sonuç alamadım. Son çare sizlerinde fikrini almak oldu. Sistemim şu şekilde:

• MSI B150M Bazooka D4 2133MHz mATX 1151
  • Intel Core i5-6400 Skylake 6M 2.70Ghz 1151
  • MSI GTX960 Gaming 100ME 2GB GDDR5 128Bit
  • Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm (WD10EZEX)
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB/8)
  • Corsair Builder VS 450W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU

Merak eden arkadaşlar olacaktır muhakkak sürücülerim günceldir BIOS dahil. PC'yi aldığımdan itibaren 4 ay hiçbir sorun ile karşılaşmadım. GTA V dahil her oyunu oynadım yüksek ayarlarda. Fakat bir süredir bu problemle karşılaşıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Hayırlı günler iyi forumlar herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU arızalı olabilir. Bu şekilde sebebi bilinmeyen reset ve kapanma sorunları PSU kaynaklı olabiliyor. Emanet bir PSU ile deneme şansınız var mı? Sistem yeni ve ısınma sorunu yok. Yani aklıma şu an başka bir yöntem gelmiyor. Deneme yanılma ile sorununuzu çözeceğiz.

PSU arızalı olabilir. Bu şekilde sebebi bilinmeyen reset ve kapanma sorunları PSU kaynaklı olabiliyor. Emanet bir PSU ile deneme şansınız var mı? Sistem yeni ve ısınma sorunu yok. Yani aklıma şu an başka bir yöntem gelmiyor. Deneme yanılma ile sorununuzu çözeceğiz.
Son format ve BIOS güncellemesinden sonra açıkçası bende PSU'dan şüpheleniyorum. Tek deneme şansım yenisini alıp denemek olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı