GTX 960 sistem yükseltme

Orçun ORALTAY

Hectopat
Yer
Silivri
Daha fazla  
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Öncelikle herkese merhabalar,

Uzun süredir siteyi takip ediyorum. Gerek youtube kanalı gerekse forumdaki arkadaşlar sayesinde epey şey öğrendim. Biraz yardımınıza ihtiyacım var.

Benim elimdeki masaüstü bilgisayar şu şekilde;
  • - i5 2400 işlemci
  • -Hyper 212 Evo soğutucu
  • -Gigabyte Z68 anakart
  • -4x2GB Kingston RAM
  • -Msi GTX 960 4G
  • -Zalman z11 plus kasa
  • -High Power 650w 80+bronze PSU
  • -Sandisk 240 GB SSD
  • -Toshiba 1 TB HDD
  • - Asus Vx239h monitör

Ben işlemci, anakart ve RAM değiştirmek istiyorum. Bilgisayarda fazla oyun oynayan bir insan değilim. Grafik takıntım da yok. Oyunların çoğunu PS4'te oynuyorum, FPS oyunlarına bir türlü PS4'te alışamadım. Bu ekran kartının bana yeteceğini düşünüyorum. Amacım en azından 5 sene benim ihtiyacımı karşılayacak bir bilgisayar olması. İleride tabii ki ekran kartı takviyesi olabilir. Marka olarak Asus bana daha sıcak geliyor. Msi görsel olarak daha iyi. Sorularım şunlar;

1- Daha önce hiç overclock yapmadım, arada bir SolidWorks’te basit çizimler yapacağım. Benim kullanım amacım içerisinde k serisi bir işlemci almama gerek var mı? KabyLake serisini beklemeli miyim? 6600k ve 6700 arasında performans farkı ne kadardır?
2- Hyper 212 Evo anakarta ağır gelir mi?
3- Yeni nesile geçince ekran kartımda biraz olsun parformans artışı olur mu?
4- Anakartlardaki bu gaming ethernet portlarının gerçekten bir faydası var mı?
5- Hi-Fi analog sistemim var. Onun üzerinden müzik çalacağım. Tabii ki pikabımdan aldığım ses gibi çok üst düzey bir şey beklemiyorum ama Asus anakartlardaki Supremefx'lerin ses kalitesi ne düzeydedir? Msi anakart da tavsiye edebilirsiniz. Harici ses kartı tavsiyelerine de açığım.
6- Asus anakartlardaki fan expert kullanışlı mı? Msi anakart ile aralarında gürültü farkı olur mu?
7- Bana işlemci, anakart, RAM üçlüsü olarak ne önerirsiniz? Bütçem var yeterince ama gereksiz harcama yapmak istemiyorum o yüzden fikirleriniz benim için önemli. Yani i7 6700k, Asus Maximus Ranger'da alabilirim, i5 6500 B150 anakartta. Umarım beni anlamışsınızdır. Ömürleri ne kadar olur onun hakkında da bir fikir verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…