Arkadaşlar herkese öncelikle merhaba, topladığım sistem gtx 960, i5 4690 ve 500 W.
Güç kaynağımı 500W +80 plus veya 600W +80 plus yapınca bütçemi çok aşıyor. Normalde 500w yeterli olur mu? Yoksa +80 plus özellikli mi almalıyım?
Aralarında bariz farklar yok kardeşim. Sertifika olayı tartışılabilir ama verim olarak 80+ olması tabi ki önemli. Bence imkanında var bu yüzden güç kaynağından kısmamanı tavsiye ederim. Toplam bütçen nedir?
80+ güç kaynakları sertifikasız güç kaynaklarına göre daha verimli daha az ısınır ve daha kalitelidir. Tabi genellikle markadan markaya ve modele göre değişir.
+80 şart değil. Mesela ZM500-LX alacaksan onda +80 yok ama Zalman'ın kalitesi belli yani. Bir sıkıntı olmaz. +80 şartlarını karşılıyor ZM500-LX ama üretici firma onu teste sokmak istememiş.
600 watt 80+ sertifikalı olmayan bir güç kaynağı 12 v kanalında ortalama 400w verirken, 80+ Bronze sertifikalı olan güç kaynağı 12v kanalından 540w verir. Arada ki farkı azımsanacak cinsten değil. 80+ sertifikalı güç kaynağı alman ileride sistemin için kafanın rahet olması demek. O yüzden sertifikasız güç kaynaklarını önermiyorum. 80+ ibaresi olmayan 600w güç kaynağı sistemine yeterli olabilir. Ancak benim tavsiyem en kötü bu güç kaynağını alman. +80 fakat bronze değil. 12 v kanalından 500w güç veriyor. Aerocool VX Serisi 600W Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VX600)
@Pickpocket5 Arkadaşa katılıyorum. Eğer imkanınız varsa bronze sertifikalı ürünleri tercih edin ama yoksa da 80+ verimli psu tercih etmelisin. Örneğin Corsair Vs serisi ürünler. Bronze sertifikası olmamasına rağmen gerçekten kaliteli ürünler.