GTX 960 sistemde FPS düşmesi

denizgumus1

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Game Garaj Slayer X7T-5060 Intel Core i7 14650HX RTX5060 16" 180Hz QHD+ FreeDOS Oyuncu Laptop
Meslek
Öğrenci
Öncelikle iyi Sosyaller. Hemen konuya gireyim, i7 4770 ve GTX 960 bileşenlerinden oluşan bir bilgisayarım var. Fortnite, Witcher 3, RDR 2 gibi işlemci bazlı oyunlarda FPS düşmesi yiyorum. Hem de saniyede 5 kere. Diğer bileşenleri söylememe gerek yok çünkü işlemci ve ekran kartı hariç her parça zamanla oluşan hasarlar yüzünden değiştirildi zaten. Yani o parçalar değişmeden önce de aynı durum söz konusuydu. Bu durumu nasıl çözerim? Virüs taraması yapıyorum bir şey çıkmıyor Hyper-threading etkin CPU kullanımı yüzde 50'yi geçmiyor veya yüzde 50'lerde takılıyor ama FPS düşmesi yiyorum.

Daha önceden böyle sorunlar var mıydı yoksa yenimi olmaya başladı ?

Daha önceden böyle sorunlar var mıydı yoksa yenimi olmaya başladı?

Aldığımdan beri bu sorun devam ediyor ve garip olan şey de sistemdeki her parçanın sentetik testlerde kendisi ile aynı olan donanımlardan fazla puan alması. Mesela işlemcim Cinebench R23'te çoklu çekirdek 4630 ve tek çekirdek 1000 puan alıyor ama FPS düşmesi yiyorum.

En son macunları ne zaman yenilediniz?

Birkaç hafta önce Arctic MX4 macun sürmüştüm sıcaklıklar gayet iyi zaten hocam. İşlemci 55 dereceyi ekran kartı da 60'ı geçmiyor.

İşlemci iyi aslında ustam ama ekran kartını aslında yükseltsen çok iyi olur. RX580 1500 TL'ye bulursun 2 kata yakın FPS artışı olur. RDR için 960 güçsüz kalıyor.

İşlemci iyi aslında ustam ama ekran kartını aslında yükseltsen çok iyi olur. RX580 1500 TL'ye bulursun 2 kata yakın FPS artışı olur. RDR için 960 güçsüz kalıyor.

6 ay içerisinde yeni PC almayı düşünüyorum hocam o yüzden yükseltme yapmayacağım ama Fortnite de 200 FPS alırken FPS drop yemek çok can sıkıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…