GTX 960 Sistemde GTA V Kaplamalar Geç Yükleniyor

Kobbunb

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Öncelikle sistemim:
  • MSI H97M-G43 Anakart
  • Intel i5 4460 İşlemci
  • MSI GTX 960 2G Ekran Kartı
  • HyperX 4GB Savage Ram + 4GB Silicon Power Ram
  • Corsair VS450 PSU
Aşağıdaki videoda sorunu görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun orjinal değil. Fakat düne kadar bu olay hiç olmuyordu. Hem bu şekilde sonradan meydana gelen nesneler oluyor hem de ağaçlar, çalılar sonradan yükleniyor. Aynı şey Far Cry4'te de yeşil ağaçların sonradan sararması şeklinde olmaya başladı. Bunlar daha önceden oluyordu da ben mi fark etmiyordum bilmiyorum.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Son düzenleme:
Ayarları düşüğe aldığınızda da durum aynı mı ? Oyunun size önerdiği ayarlarla sorun yaşıyor musunuz ?
Dediğim gibi daha önceden bu sorun yoktu yani oyunun önerdiği ayarlarda oynarken de high da oynarken de bu sorunla karşılaşmıyordum.Sorun zaten high ayarlarda sorunsuzca oynamaya devam ederken çıktı ben de daha yükseğe çıkartırsam ne olur diye bakmak için yükselttim. Oyunun önerdiği ayarlarda da deneyip sonucu buraya yazacağım.

@fozbek sorun oyunun önerdiği ayarlarda oynarken de devam ediyor.

Video belleği kullanımı kısmında 2455/2048 yazıyor. Dolayısı ile 2GB olan DDR5 belleklere sığmayan kısmı sistemde kullandığın DDR3 bellekler ile dengelemeye çalışıyor. İki bellek arasında çok kayda değer bir okuma/yazma hızı var. Bu gecikmenin sebebi bu olabilir. Video ayarlarından biraz daha kısarak bellek kullanımını 2GB veya biraz daha altına indirmeni tavsiye ederim. Mesela gölge kalitesini düşürürsen bellek kullanımı önemli ölçüde azalabilir. Ayrıca "advanced graphics" kısmına da bak, oradaki ayarları da biraz kısarak bellek kullanımını daha uygun seviyeye indirebilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı