Arkadaşlar Merhaba. Ben Gtx 960 tabanlı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem maximum 2500 TL. İşlemcim i5 4690k vede overclock yapmayı düşünüyorum. Anakart olarak Asus Z97-A seçtim. Anakart iyi midir? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sistemi Sinerji.gen.tr den topladığımızda bile 2500TL'yi aşıyor heleki vatandan toplarsanız o bütçeye o sistemi almanız biraz zor benim tavsiyem ekran kartını R9 285 almanız işlemciyide i5 4590 veya i5 4460 almanız yönünde illa overclock yapacağım diyorsanız o bütçeye overclock olabilen intel sistem zor bence amdnin fx serisine yönelmenizi tavsiye ediyorum illa overclock istiyorsanız.Mesela FX 8320 alabilirsiniz veya FX 8350.
Yazın doların düşeceğini umarak alta sistem yazacağım bu arada sinerjiden almanı önermem nedeni bozuk çıkar - coil whine sorunu olur. Geri vermek istersin 2 ay bekleyeceksin kenarda çöp gibi duracak. En iyisi vatanpcden topla oradakiler birleştirsin
i5 4460
Corsair 2x4 1600MHz CL9 Ram
Evga GTX960 4 GB
Asus H81-M Plus
Wester Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM
Zalman Z3Plus
Corsair CX600
Neden çıkarsın ki performans ve 2 çekirdekli olması açısından düşünüyorsanız i3'ün benchmark sonuçları gayet iyi GTX 970 ile de darboğaz yapacağını düşünmüyorum.