unsal.efe

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba

4-5 yıldır kullandığım bilgisayarımı geçenlerde yükselteyim dedim ve gittim vatan bilgisayardan bir kaç parça aldım şu şekilde:

Asus Strix Geforce GTX 960 2 gb ekran kartı
Xigmatek XCP-A500 500W güç kaynağı
Gskill 8 gb DDR3 1600 mhz ram aldım

Benim bu parçaları almadan önceki sistemim şu şekildeydi:

intel core i3 2120 3.30 ghz 3 mb cache işlemci
pegatron ipxsb-h61 anakart
Radeon HD 6510 Ekran kartı
elixir 4gb ram ve 2gb ram olarak toplamda 6 gb ram
250w casper in güç kaynağı

Şimdi ben bu yeni aldığım parçaları taktırmadan önce CS:GO oynarken en düşük ayarlarda ve 640 x 480 ekran çözünürlüğüne alıp oyun içinde 300 ile 400 arasında fps alıyordum. Zaten yüksek çözünürlüğü söylemeye gerek yok rezaletti

Bu parçaları taktıktan sonra önce ekran kartımı performans için ayarladım CS:GO ya girdim ekran ayarlarını çözünürlüğünü full kalite yaptım ve 130 - 180 arası fps aldım.

Fakat ekran çözünürlüğünü 640 x 480 yapıp kalite ayarlarını en düşüğe çekince bi artış olmadı hatta fps düştü denilebilir

Bu durum benim işlemcimin ve anakartımın yetersizliğinden mi kaynaklanıyor yani darboğazlılık denilen durum söz konusu mudur ?

Son düzenleme:
Değerlere göre darboğaz söz konusu değil. Ayarlarınızdaki "çoklu CPU kullanımı" ayarını "etkin" yapınız. Çözünürlüğü 640*480'e çektiğinizde kapalı olduğunu görüyorum. Haliyle fps değerlerinin o şekilde olması normal.

Son düzenleme:
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim dediğinizi yaptım ve evet fps de biraz artış oldu aslında o ayarın açıklamasında devre dışı bırakmak daha fazla kare almayı sağlayabilir yazıyor ama anlamadım açıkçası.

Birde benim bu ekran kartıyla test yapılmış bir video da dust2 haritasında oynayan kişinin oyun içi fps 250 den aşağı düşmüyor neredeyse bende de aynı kart var ama neden böyle acaba oyun içi 200 fps zor görüyorum bu kafamı karıştırıyor.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam çözünürlük önemsiz, 60 fps'nin altına düşmüyorsa dert etmenize gerek yok en azından bu oyun için. zaten çoğu monitör 60 hz olduğundan 500 fps alsanız da monitöre 60 fps gelecektir.

hocam çözünürlük önemsiz, 60 fps'nin altına düşmüyorsa dert etmenize gerek yok en azından bu oyun için. zaten çoğu monitör 60 hz olduğundan 500 fps alsanız da monitöre 60 fps gelecektir.
Cevap için teşekkürler. Anlıyorum dediğinizi zaten işimi görüyor da youtube da aynı kartı test ediyorlar onlar 250 fps alıyor benim fps neden böyle bunu merak ediyorum. İlerleyen zamanlarda işlemci ve anakartımı da değiştirmeyi düşünüyordum ama gerek kalmayacak sanırım fps yi etkilemeyecek anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…