GTX 960 vs GTX 750 Ti

pc251

Hectopat
Daha fazla  
Uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplayacağım, işlemcim G3258. DX 12 aklımı karıştırdı, 750 Ti alıp oyunları oynamak mı, yoksa GTX 960 mı?

Bileşenlerde bunları kullanmayı düşünüyorum.
  • Cooler Master 500w Kasa
  • 2x4 GB HyperX Savage Ram
  • Z 97 PC mate anakart
  • 1Tb WD Blue HDD (oyun kurulacak HDD)
  • HyperX 120 GB SSD
  • Cooler Master T4 Soğutucu
4.4GHz'e OC yapıp oyunları oynayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplayacağım , İşlemcim G3258. DX 12 aklımı karıştırdı , 750 Ti alıp oyunları oynamak mı , yoksa GTX 960 mı ?

Bileşenler bunları kullanmayı düşünüyorum.
-Cooler Master 500w Kasa
-2x4 GB HyperX Savage Ram
-Z 97 PC mate anakart
-1Tb WD Blue HDD (oyun kurulacak HDD)
-HyperX 120 GB SSD
-Cooler Master T4 Soğutucu

4.4 ghz OC yapıp oyunları oynayacağım
GTX 960 almalısın, performansı daha yüksek.

GTX 960 neredeyse R9 280X ve 770 ile eş değer performans veriyor. Hemde 280X ile aynı fiyata.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/gigabyte-gtx960-g1-gaming-performans-sonuçları.151165/

Grafik manyağıysan 4GB VRAM'li versiyonlarını bekle, şu anda 2GB VRAM yeterli ama Shadow of Mordor gibi oyunlarda tüm ayarlar ultra için 4GB VRAM gerekli.
Grafik manyağı biriysen 960'a bakmaz direk 970 veya 980 alıp oyunları 4K'da açarsın. 960 için 4GB vRAM aşırı derecede gereksiz.

Grafik manyağı biriysen 960'a bakmaz direk 970 veya 980 alıp oyunları 4K'da açarsın. 960 için 4GB vRAM aşırı derecede gereksiz.
Grafik manyakligi degil de oyunları orta yada daha ust oynasam seviyede yeter. Bir kart 440 civarı digeri 800 TL. Aradaki farka deger mı? Bir de dx12'nin cok farkı oluyor mu onu merak ediyorum.

İnceledim, mutlaka fark var ama teknolojisi üzerine kattıkları ve fiyat orantısı mantıklı mıdır?

DX12 anladığım kadarıyla oyunlarda sadece grafik kartına yüklenmesini sağlayan bir teknoloji. Bu yüzden yeni kart alacak birisi mutlaka DX12'li mi alması mantıklı olur acaba?

Sorumu daha iyi anlayabilmeniz için bir örnekle anlatayım. Bende şuan Palit GT240 ekran kartı var ve dx10.1 destekli Crysis 3 oyunu bildiğiniz üzere DX11 istiyor ve benim bilgisayarım açmıyor. Aynı durum Dx 11.2 destekli olan 750Ti kartlarda da aynı problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX700 serisi DX12'den tam olarak yararlanacaklar. Ayrıca nVidia'da 400 serisinden itibaren DX12 desteği verilecek. Tabii 400 serisi bu yeni özelliğin nimetlerini tam olarak kullanamayacak da olsa desteklenecek.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı