GTX 960 yerine ikinci el ekran kartı önerisi

Bütçe
Mevcut kartın üstüne 500-600TL

615226

Centipat
Elimde kutulu MSI GTX 960 Gaming 2 GB ekran kartı var. Bunun üstüne 500-600 duruma göre değerse 800'e kadar koyabilirim. Ne alabilirim? Marka takıntım yok. Ryzen 3 3300X işlemcim var. İleride bunu da yükselteceğim için darboğaz yapacaksa yapması önemli değil.

RX580 bulabilirsen 1060 6 GB

Hocam RX 580 temizini bulmak genelde aşırı zor diyorlar. Test yapıp alsam bile 3-4 ay sonra elimde patlamaz mı? Ya da WattMan hataları ile karşılaşmayım? 1060 6 GB modelleri ise 2400'den başlıyor.

Bütçenize göre 960'dan geçmeye değer tek kartlar bunlar. RX580 8 GB'lar mining de çok sömürüldü 4 GB'lar biraz daha masum. WattMan konusu sistemdeki parça kalitesi ve şansa bağlı diyebilirim. En azından 2.5k bütçe yapmaya çalışıp 1660 serisi bulmaya çalış.

İkinci el kart alacaksan min RX6600 almaya çalış bence. Ya da hangi oyunları oynadığını ya da oynamak istediğini ve nasıl oynamak istediğini yaz ona göre tavsiyede bulunulsun. RX 570/580 bugün için para harcanacak kartlar değil bence.

Hocam acele etme ve bütçeni biraz daha arttırmaya çalış. O fiyatlara temiz kart bulmak zor ve riskli. Ki FPS farkı aman aman olmayacak.

Hocam VRAM 2 GB diye düzgün şekilde oyun bile oynayamıyorum ki. 980'e bile geçsem rahatlarım aslında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben o bütçeye çıkana kadar galiba o kartların fiyatı da artacak gibi geliyor ama hayırlısı.

Para olsa 6600 bende almak istiyorum fakat bütçem yetmiyor ve beklemem gerekiyor. Aslında öyle fazla zorlayıcı oyunlar oynamıyorum. FiveM, God of War, Forza Horizon 5 giriyorum. Kartım 2 GB diye 100 metre ilerisini bile göremiyorum. VRAM sınırına ulaşınca da durmadan drop yiyorum. Onun dışında memnunum diyebilirim.

O zaman 1060 bakmak mantıklı olur.

RX 570 alınır mı sizce? Bu da mining ile yorulmuş mudur? Gördüğüm RX 580 ilanlarında FurMark'ta 75 dereceyi görüyordu. Driver desteği de ikisi de için sanırım bitmiş.

İlanları 1600-1800 gibi gidiyor. Bütçem de çok rahat yetiyor. Ama bilemedim. Performansı benim için şu an iyi.

Risk alınabilir bütçe kısıtlı çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…