GTX 960'ı 4 GB Mı Almalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konuralp B.

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Ben bir bilgisayar toplamak istiyorum ve bütçem gereği de Nvidia Gtx 960 ekran kartı almak durumundayım. Ancak bir türlü ekran kartının 2 GB'lık vRAM'ine ısınamadım. Dün de forumda dolaşırken bir konu altında Recep Baltaş'ın bir arkadaşa 4 GB'lık Asus GTX 960 önerdiğini gördüm ve çok sevindim. Ayrıca bu ekran kartının Nova Bilgisayar'da Vatan'daki 2 GB'lık modelinden yalnızca 40 TL daha yüksek fiyata satılması beni daha da mutlu etti. Şimdi sizlere sorularım şunlar;

1. Asus'un bu modeli neden çoğu yerde satılmıyor ve Nova'da fiyatı neden bu kadar uygun?
2. Sizce de 2 GB yerine fark verip 4GB 960 almak daha mantıklı değil mi?
3. Nova Bilgisayar montaj ve garanti konusunda güvenilir bir firma mıdır?

Görüşlerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde 2 GB ekran belleği gerçekten ucu ucuna yetmeye veya yetersiz gelmeye başladı. 960 alınacaksa kesinlikle 4 GB belleğe sahip alınmalı. Nova da iyi bir firmadır fakat gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz ürün stoklarında yok.

Haklısınız. Ben stok durumuna hiç dikkat etmemişim. Bu durumda da 2 Gb'lık 960'a kalmış oldum. Siz ne önerirsiniz, Gtx 960 yerine R9 285 vs. mi almalıyım?

Haklısınız. Ben stok durumuna hiç dikkat etmemişim. Bu durumda da 2 Gb'lık 960'a kalmış oldum. Siz ne önerirsiniz, Gtx 960 yerine R9 285 vs. mi almalıyım?
Gigabyte'ın 4 GB modeli Exa'da stokta var:
Gigabyte GTX960 GAMİNG G1 4GB 128Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş

Vatan'da da Evga'nın 4 GB modeli stokta var:
Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Siz sormadan söyleyeyim:
Adeks Store Güvenilir Mi? | Technopat Sosyal

EVGA da yıllardır Türkiye'ye gelmesi istenen iyi bir marka.

Önerileriniz için teşekkürler.
4GB Modeli yerine 50-60 TL vererek R9 290 almak daha mantıklı olmazmı acaba ?

Evet işte karşıma hep bu sorun çıkıyor. Bir diyorum 960 alıp geçiyim, Bir diyorum olmuşken uzun ömürlü olsun 4 Gb alayım, sonra da diyorum ki o kadar para vermişken üstüne bir 100 daha koyup r9 290 veya biraz daha koyup 970 alayım. Böyle böyle arta arta sistem 3000'e dayanıyor, sonra da işlemciden vs. kısıyorum. İşte bu noktada tam bir çıkmazdayım.

Uygun fiyatlı olsa 4GB' lik modeli iyi olabilirdi, hatta ileride SLI da yapılabilirdi, ama değil maalesef. Onun yerine R9 290 almak çok daha mantıklıdır. Çok daha performanslıdır. Uygun fiyatlı ve iyi durumda ikinci el güçlü grafik kartlarını da değerlendirebilirsiniz.

Peki o halde 960'da diretmeye gerek yok. r9 290 tabanlı bir sistemi 2700-2800 bandında toplayabilir miyim, verim alır mıyım? Ayrıca hangi 290 modeli seçilmeli?

Peki o halde 960'da diretmeye gerek yok. r9 290 tabanlı bir sistemi 2700-2800 bandında toplayabilir miyim, verim alır mıyım? Ayrıca hangi 290 modeli seçilmeli?
NVIDIA ısrarınız yoksa tabi ki R9 290 almak daha mantıklı. ASUS ve ya MSI olabilir.

NVIDIA ısrarınız yoksa tabi ki R9 290 almak daha mantıklı. ASUS ve ya MSI olabilir.

Teşekkürler, peki hangi işlemciyi önerirsiniz? Amd Fx serisi mi almalıyım, intel i5 mi? Ayrıca Sapphire'in r9 290'ı nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı