GTX 960'ı 4 GB Mı Almalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçeniz izin veriyorsa tabi ki Intel öneririm. Sapphire AMD ekran kartları sorun çıkarmıyor diye biliyorum ama yine de kullanan birisi yorum yaparsa daha iyi olur.

Teşekkürler, peki hangi işlemciyi önerirsiniz? Amd Fx serisi mi almalıyım, intel i5 mi? Ayrıca Sapphire'in r9 290'ı nasıldır?

Daha önceki konunuzdaki sistem güzel:
  • Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
  • ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI Anakart
  • Asus GTX960 ROG STRIX 2GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • Gskill 8gb (2x4gb) ripjawsx ddr3 1600mhz cl9 1.5v dual kit Ram
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
Ekran kartını R9 290 yapınca da tamamdır. Sapphire marka kartlar son dönemlerde kullanıcılara çok sorun çıkarmaya başladı. Pek tavsiye etmiyorum.

Dediğiniz haliyle sistem 2700 TL civarı oluyor, ki bu da bana uyar.
Kasayı Zalman Z3 Plus almak istiyorum. Haliyle bir de PSU gerekiyor. En az kaç watt olmalı, 600+80 yeterli olacaktır sanırım?

Teşekkürler, peki hangi işlemciyi önerirsiniz? Amd Fx serisi mi almalıyım, intel i5 mi? Ayrıca Sapphire'in r9 290'ı nasıldır?
Bütçe yetiyor ise I5 4460 almak çok daha mantıklı olur.

Aşağıda topladığım sistemi görebilirsiniz. Bütçenizi aşıyorsa MSI GTX 970 4G stoklara geldiğinde 80 TL daha ucuz olacaktır.
Bunun dışında kasayı başka bir siteden zalman z3 plus yapıp, güç kaynağını zalman 600w yaparsanız fiyat 2800'e rahat düşecektir. Eksen Bilgisayar adlı siteyi biraz inceleyip cebinize göre ürünler bulabilirsiniz bence.

Dosya Ekleri

• technopat.png
    57,1 KB · Görüntüleme: 274

Aynı işlemi Vatan'da uyguladım Zalman kasa ve PSU ile ve sizinkiyle yaklaşık aynı fiyata geldi. Ancak dediğiniz gibi başka sitelerden parçaları alırsam montaj benim için sıkıntı olacak. Bu yüzden Ankara'da parçaları alıp montajlatabileceğim bir yer olması gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla tüm parçaları Eksen'den toplarsanız,Eksen montajı yapıp size ürünü kargo ile gönderiyor. Bu soruyu ekseni arayıp sormak lazım aslında.

Bildiğim kadarıyla tüm parçaları Eksen'den toplarsanız,Eksen montajı yapıp size ürünü kargo ile gönderiyor. Bu soruyu ekseni arayıp sormak lazım aslında.

Eğer öyle bir uygulamaları varsa iyi olur. Çünkü bildiğim kadarıyla Eksen Bilgisayar'ın fiyatları da makul. Ama işte asıl sorun sistemi belirlemek. Sistemi kesin olarak belirleyebilsem sonrasını bir şekilde hallederim herhalde

Eksen Bilgisayar ' dan:

Eğer 50 TL daha fazla verebiliyorsanız, MSI Gaming modelini alabilirsiniz, daha sessiz soğutma ve ufak ekstralar için. Bu arada Eksen' de 100ME versiyonu var MSI Gaming modelinin, o da 1275 TL civarında.

Son düzenleme:
Bütçen yetiyor ise 4 GB almanı öneririm. Daha uzun vadeli bir sistem olur.

Vatan'da mevcut 4 GB ASUS modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…