GTX 960M CS:GO FPS sorunu

salvia61

Decapat
Arkadaşlar öncelikle merhabalar aranızda yeniyim. Günlerdir uğraşmama rağmen çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşmak istedim belki çözüm bulabiliriz. Daha önce 200+ fps.de oynadığım oyunu şimdi neredeyse en düşük ayarlarda açtığımda bile Max 70 FPS alıyorum. Forumlarda, sitelerde yazan FPS arttırma tekniklerinin hepsini denedim ama sorunun FPS arttırmak değil de PC IE alakalı olduğunu düşünüyorum, içinden çıkamıyorum.

Sistemimin özellikleri GTX 960M, 128 GB SSD, i7-6700HQ.

Ekran kartı ile alakalı bir sorun olabilir.
Oyunu açar açmaz sabit olarak FPS iniz düşük mü? Yoksa oyunu açtığınızda bir süre normal devam ediyor daha sonra mı düşüyor?

Oyun da akıcı değil yani fps değeri neyi gösteriyorsa o akıcılıkta. Ekran kartıyla ilgili bi sorun mu var diyorum ama en güncel sürümleri yüklü tüm driverların.

Dostum eğer dahili ekran kartın da varsa yani eğer 2 tane ekran kartın varsa belki de CS:GO dahili ekran kartını kullanıyordur. Bu seçenek üzerinde hiç gittin mi?
Oyundaki çözünürlük ayarlarını çekip atar mısın?

Menüde zaten yüksek verir önemli olan oyun için verdiği değer. Oyunda ki görüntü ayarların nedir? Yüksek çözünürlük ve yüksek grafikte oynuyorsan normal değer. Normal olarak 1024 veya 1280 minimum low ayarlarda oynanıyor. Bir de konsola fps_max 0 yaz.
Tüm ayarlar en düşükte fps_max 0 yaptım yine değişen bişey olmadı ki daha önce ayarlar bu kadar düşükte değilken 200+ fps alıyordum.
Dostum eğer dahili ekran kartın da varsa yani eğer 2 tane ekran kartın varsa belki de CS:GO dahili ekran kartını kullanıyordur. Bu seçenek üzerinde hiç gittin mi?
Şöyle ki oyunun çalışması gereken grafik işlemciyi nvidia seçtim hatta ve hatta sağ tık yapıp grafik işlemciyle çalıştır bile dedim..

oyun içi çözünürlük ayarları

Bir anormallik var ama sorun herşeyde olabilir. Sadece CS:GO'da mı bu sorunu yaşıyorsun.
İşte bende bundan dolayı kafayı yemek üzereyim denemediğim hiçbirşey kalmadı. Cs haricinde bide FM oynuyorum ama o aşırı bi grafik istemediği için farketmiyorum.
Ekran kartı sıcaklık değerlerine kadar herşeye baktım. Pcyi yeni temizlettim. Yeni sıfırlama yaptım gereksiz dosya kalabalığıda yok.
NFS Heat.de de denedim yine düşük fps. Nasıl bi yol izlemem gerekiyor bilen yok mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı