GTX 960M Performans Düşüşü

desolatioN.'

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Yaklaşık 28 gün önce GTX 960M grafik işlemcili ve i7 6700HQ işlemcili bir dizüstü satın aldım. Her şey güzel ve yerli yerinde ilerlerken son zamanlarda oyunlarda FPS düşüşleri yaşamaya başladım.

Mesela The Crew'de High ayarlarda 55-60 FPS alırken 40-50 arası almaya başladım. CS GO'da ise 220 ve üstü alırken 100-200 arası almaya başladım. Ayrıca sık sık FPS dropu yiyorum.

Driverlerim güncel , oyunlarım lisanslı ve herhangi bir ısınma sorunu yok.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı özellikler bende var 7-8 aydır bilgisayar normal şekilde devam ediyor.
Yüksek performansta çalıştırdığına dikkat et.
Pc ısındığından dolayı olabilir fanları temizle yada soğutucu al.
Nvidia denetim masası ayarlarında bir seçenek vardı hatırlamıyorum onu maksimum performans yapabilirsin.

Öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ediyorum.

Isınma konusunda bir problemim yok. Laptopum fanlar turbo modda çalışırken bile soğutucumdan daha az ses çıkardığı için tozlanma gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım soğutucu 6 adet fana sahip alüminyum yüzlü ortalama bir soğutucu , gayet yeterli olduğuna inanıyorum.

Sürekli yüksek performans modunu kullandığıma kesinlikle eminim.

Nvidia denetim masasındaki bahsettiğin bölümü maksimum performansa aldığımda performans için grafikler feda ediliyor ve kayda değer bir performans artışı görülüyor fakat sıkıntım oyunlardan yeteri kadar performans alamamak değil eskisi kadar performans alamamak olduğu için bu seçeneği kullanmamayı tercih ediyorum.

Tekrardan zaman ayırdığın için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı