Merhaba Arkadaşlar,
Forumda bir çok başlık var biliyorum. Bu başlıkların bir çoğunu okudum gördüğüm bir çok tavsiyeyi uyguladım fakat sonuç hep hüsran. Bu oyunu yükleyeli yaklaşık olarak 10 gün oldu. Bu 10 gün içerisinde oyuna her girdiğimde 17-25 arası FPS alıyorum. Yalnızca 2 defa denk geldi bazı ayarları yaptıktan sonra 75-90 arası FPS alabildim. Bilgisayarı kapatıp ertesi gün açtığımda oyuna tekrar girdiğim zaman FPS yeniden 17-25 arasına düştü. Gene ayarların ve optimizasyonun üstünden geçtim ama o FPS oranını bir daha yakalayamadım. Bugün PC'ye format attım her şeyi baştan temiz bir şekilde kurdum FPS oranı gene hüsran. Arkadaşlarım, öyle aman aman çok iyi bir bilgisayarım yok, ama çok kötü bir bilgisayar da değil..
Sistemim şu şekildedir;
Microsoft Windows 10 Pro (64 bit)
Intel® Core™ i7-5700HQ CPU @ 2.70GHz
NVIDIA GeForce GTX 960M
Intel® HD Graphics 5600
16 GB RAM
Samsung SSD 850 EVO M.2 120GB
Sistem UEFI olarak kurulu, Bütün donanımların yazılımları güncel, güç seçenekleri maksimum performans olarak ayarlı, oyun için grafik ayarları minimum düzeyde, ekran ölçeklendirmesini bile düşürsem fayda etmemekte.
Yapmış olduğum işlemler tam olarak bu sitedeki açıklamalar ile aynı.
PUBG FPS Arttırma Rehberi | That's Game Bro
Umarım bu linki paylaşmamda bir sakınca yoktur.
Bana bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aktarabilir misiniz? Sizce eksik yaptığım bir şey var mıdır ve ya alternatif bir yöntem sunabilecek bir arkadaş?
Benim düşüncem, acaba ekran kartı NVIDIA olmasına rağmen Intel üzerinden mi çalışıyor oyun diye düşünüyorum. fakat GPU etkinliğine baktığımda PUBG'nin NVIDIA üzerinden çalıştığını görüyorum. Ama bu ekran kartından bu FPS'i almak bana mantıklı gelmiyor. Arada bir 10 FPS'e düştüğüm de oldu
Hepsini geçtim, 2 sefer de olsa 90 küsür FPS ile oynamış olmasam ümidimi keseceğim ve bilgisayar bozuk veya bundan bu kadar oluyor demek ki diyerek bırakacağım ama ümidim de var
Şimdiden yardımcı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Dün bir ayar keşfettim, onu yapınca 75 FPS ile oynadım. Bugün oyunu açıyorum gene 20 FPS ile açıyor. Her yeni keşfettiğim ayar ile düzeliyor, ertesi gün gene bozuluyor. Deli olacam yaw hala bir yardım edebilecek yok mu ?