GTX 965M düşük frekansta çalışma sorunu

Lonez

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi bir bilgisayara sahibim. Alalı yaklaşık 10 ay oldu ve aldığım günden beridir bazı oyunlarda (CS:GO, GTA 5, PUBG vb.) FPS düşmeleri yaşıyordum. Monster şirketiyle iletişime geçip sistemsel bir sorun olduğunu format atmam gerektiği söylediler ve kısaca 3 defa servise gitti ve sorun düzelmişti. Ama aldığım günden beridir FPS düşüklüğü yaşıyordum ve bunu da çok takmıyordum. Taki bugüne kadar.

-Monster ekran kartının sorunsuz çalıştığını ve GPU-Z Programında Shaders in çekirdek hızı saati olduğunu söyleyip ve o değerinde (1024 Unified) normal olduğunu belirttiler.

Ekran kartımla ilgili birkaç araştırma yaptım ve Core Clock hızının 468.9 MHz olup hiç de artış göstermediğini, overclock denememle birlikte hız aşırtmada da hiçbir şekilde o değeri geçmediğini, GPU Memory Clock'da sorun olmadığını fark ettim. Monster'a bu duruma ilettiğimde gayet düzgün çalıştığını vs. söylediler. Sizden ricam ben bu işleri çok bilmediğim için değerlerin normal mi yoksa anormal mi olduğunu anlatabilir misiniz?

Bazı oyunlarda aldığım FPS değerleri:
  • CS:GO (1920x1080 En düşük ayarlarda): 120-140 FPS
  • PUBG (1920x1080 En düşük ayarlarda): 25-35 FPS
  • Assassin's Creed Origins (1920x1080 Orta ayarlarda): 18-23 FPS (İlk Oynadığımda 45 FPS alıyordum.)
  • Need For Speed Payback (1920x1080 En düşük ayarlarda): 20-30 FPS
Bütün driverlar güncel ve Windows 10 pro lisanslı olarak kullanıyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.

dxdiag1.png
dxdiag2.png
gpu-z.gif
gpu-z2.gif

Son düzenleme:
Bilgisayarınızı temizlemediyseniz temizleyin derim çünkü sistem fazla ısıyı atamazsa bileşenler yanmasın diye saat hızlarını azaltır. Temizlettiysen bir daha termal macun değiştirerek temizle yakın zamanda tam temizlik olmuşsa bir daha servise gitmenizde yarar var.

Bilgisayarınızı temizlemediyseniz temizleyin derim çünkü sistem fazla ısıyı atamazsa bileşenler yanmasın diye saat hızlarını azaltır. Temizlettiysen bir daha termal macun değiştirerek temizle yakın zamanda tam temizlik olmuşsa bir daha servise gitmenizde yarar var.

Bilgisayarın bakımı yaklaşık 6 ay önce yapılmıştı. O zamandan bu yana çok kirli bir ortamda falanda kullanmadım ve laptop soğutucuyla birlikte kullanıyorum. Bu durum servise gitmeden öncede geçerliydi, yani bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı