GTX 965M düşük MHz sorunu

Bora_D_Ahmet

Centipat
Ekran kartımın maksimum saat hızı 1150 MHz olmasına rağmen oyun içinde %98-99 performansta çalışırken aldığım saat hızı 400 MHz. FPS'im çok düşük ve anlık takılmalar da oluyor. Bu düzeltilebilir mi ve sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal sensördeki bir bug programlama arayüzünde farklı çalışma frekans değerleri göstermesine neden olabilir, anlık takılma dediğiniz olay da; aşırı yüksek sıcaklıklarda aşılan thermal throttle eşik seviyesinin ortaya çıkarmış olduğu auto-downclock, çipin zarar görmemesi için de çalışma hızı otomatik olarak aşağıya çekiyordur ve bu da hayliyle performans düşüklüğüne yol açıyordur. Eğer böyle bir durum söz konusuysa cihazın genel toz, temizlik bakımının yapılıp; termal macun yenilemesi hatta durum daha ciddi bir vaziyetteyse termal ped ve ısı iletim borularının değişimi de söz konusu olabilir, bunun yanı sıra yetersiz RAM miktarı ve kötü optimize edilmiş oyunlar da bu duruma sebebiyet verebilir.

Son düzenleme:
Genel toz-temizlik bakımını yaptım ama termal macun yenilemesi yapmaya fırsatım olmadı, RAM'im 16 GB ve 5'ten fazla oyun denedim, hepsinde aynı sorunu yaşadım. Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu.
termal macun sorunu azalttı ama sistem soğutması yetersiz kalıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…