GTX 965M Oyun Performansı

Glugulu

Hectopat
Arkadaşlar GTX 965M kullanıyorum ve izlediğim benchmark testlerine ve gameplay videolarına göre normal bir 965M kullanıcısından daha düşük FPS değerlri aldığımı düşünüyorum. Oynadığınız oyunlarda hangi ayarlarda ne kadar performans aldığınızı -ve grafik sürücünüzü- gösterebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun kullanılan RAM'in hızından tutun da çift kanal mı tek kanal mı olmasına, CL değerinden işlemci hızına kadar tonla etmeni var. Evet, en büyük etmen ekran kartı ancak tek etken değil:) Videolardakilere göre kaç FPS daha düşük alıyorsun? Videodaki cihazla kendi cihazını karşılaştırabilir misin?

Bunun kullanılan RAM'in hızından tutun da çift kanal mı tek kanal mı olmasına, CL değerinden işlemci hızına kadar tonla etmeni var. Evet, en büyük etmen ekran kartı ancak tek etken değil:) Videolardakilere göre kaç FPS daha düşük alıyorsun? Videodaki cihazla kendi cihazını karşılaştırabilir misin?
Katılıyorum. İşlemciniz videodaki kişiyle aynı mı mesela en basitinden? Oyun ayarlarınız birebir aynı mı? Güç ayarlarınız düzgün mü? Şarjda mı pilde mi oynuyorsunuz?

Evet birebir aynı ayarları denediğimde aynı ya da benzer bir performans alamıyorum. İzlediğim videolar bunlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sistemim:

• i7-6700HQ 2.60 GHz maks. turbo frekansı 3.50 GHz
  • GTX 965M 4 GB
  • 16 GB 2133 MHz (tek kanal) RAM
  • 128 GB M2 SSD
  • 1 TB 7200 RPM HDD
Örneğin, aynı ayarları denediğimde GTA V'te bu videolardakinden yaklaşık 30 FPS daha düşük bir değer alıyorum. Rainbow Six Siege'de de aynı durum söz konusu.

NVIDIA denetim masasından "görüntü ayarlarını ön ayarla" tarzında bir ayar olacak, onu en iyi performansa ayarla. Daha sonra "3D ayarların yönetilmesi" bölümündeki her şeyi "maksimum performansa" çekip kapata bildiğin ayarları kapat. Harddiskinde yeterli alanın olduğundan emin ol, en az 20 GB boş alan bırak. "Denetim Masası > Güç Seçenekleri"'ne girip "Yüksek performans" seç. Bu ayarlar performansa doğrudan etki eden ayarlar, bunları yapıp tekrar test eder misin?

Edit: Sürücüleri hep güncel tut.
Edit 2: Oyun esnasında virüs programları gibi arka planda çalışan gereksiz şeyleri kapatın.
Edit 3: Winows 10 kullanıyorsan görsel efektleri kapatmalısın, bunun için; Arama çubuğuna "sysdm.cpl" yaz, açılan pencerede "Gelişmiş" sekmesinin altında "Performans" bölümünde yer alan "Ayarlar" butonuna tıklayıp "Performans Seçenekleri" penceresini aç ve "En iyi performans için ayarla" deyip uygula de.
Edit 4: Xbox DVR'ı devre dışı bırak. Windows 10'da Xbox DVR Nasıl Devre Dışı Bırakılır? - Technopat

Son düzenleme:
SSD ve HDD'de en az
NVIDIA denetim masasından "görüntü ayarlarını ön ayarla" tarzında bir ayar olacak, onu en iyi performansa ayarla. Daha sonra "3D ayarların yönetilmesi" bölümündeki her şeyi "maksimum performansa" çekip kapata bildiğin ayarları kapat. Harddiskinde yeterli alanın olduğundan emin ol, en az 20 GB boş alan bırak. "Denetim Masası > Güç Seçenekleri"'ne girip "Yüksek performans" seç. Bu ayarlar performansa doğrudan etki eden ayarlar, bunları yapıp tekrar test eder misin?

Edit: Sürücüleri hep güncel tut.
Edit 2: Oyun esnasında virüs programları gibi arka planda çalışan gereksiz şeyleri kapatın.
Edit 3: Winows 10 kullanıyorsan görsel efektleri kapatmalısın, bunun için; Arama çubuğuna "sysdm.cpl" yaz, açılan pencerede "Gelişmiş" sekmesinin altında "Performans" bölümünde yer alan "Ayarlar" butonuna tıklayıp "Performans Seçenekleri" penceresini aç ve "En iyi performans için ayarla" deyip uygula de.
Edit 4: Xbox DVR'ı devre dışı bırak. Windows 10'da Xbox DVR Nasıl Devre Dışı Bırakılır? - Technopat
Dediklerinizin neredeyse hepsi zaten yapılı durumda.

Yani benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Özellikleriniz aynı, ayarlarınız aynı peki aynı yerlerde mi karşılaştırıyorsunuz? Yani videoda ki kişilerin gittiği yerlere mi gidiyorsunuz yoksa haritanın başka bir noktasında mısınız? Çünkü oyunun her yerinde aynı FPS'i alamazsınız. Belki siz daha kalabalık bir yerde test ediyorsunuzdur, ondan düşüktür. Benim aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Veya dikey senkronizasyon falan mı açık acaba? Yada "advenced graphics" kısmında ki ayarlar mı farklı? Genelde orası gözden kaçıyor fakat performansı en çok etkileyen ayarlar da onlar.

Yani benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Özellikleriniz aynı, ayarlarınız aynı peki aynı yerlerde mi karşılaştırıyorsunuz? Yani videoda ki kişilerin gittiği yerlere mi gidiyorsunuz yoksa haritanın başka bir noktasında mısınız? Çünkü oyunun her yerinde aynı FPS'i alamazsınız. Belki siz daha kalabalık bir yerde test ediyorsunuzdur, ondan düşüktür. Benim aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Veya dikey senkronizasyon falan mı açık acaba? Yada "advenced graphics" kısmında ki ayarlar mı farklı? Genelde orası gözden kaçıyor fakat performansı en çok etkileyen ayarlar da onlar.
Eskiden herhangi bir ayar yapmadan buradaki gibi performans alabiliyordum ama şimdi ne olduysa alamıyorum. Az önce aklıma userbenchmark sonuçlarımı karşılaştırma fikri geldi ve ben de bir karşılaştırma yapmaya karar verdim.

1,5 sene önceki userbenchmark testime göre sistemimin benchmark sonuçları böyle:

UserBenchmarks: Game 34%, Desk 57%, Work 43%

Bugün test ettiğim sistem sonuçlarım ise böyle:

UserBenchmarks: Game 31%, Desk 64%, Work 47%
Burada görüldüğü gibi ekran karı performansının 1,5 sene içinde performansı azalmış ve diğer örneklerin performansından daha az performans göstermekte. Sizce sorun donanımsal mı? Ya da format atmayı mı denemeliyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı