GTX 970 CS:GO Performans Sorunu

Ardakratos

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Daha önceden Windows 7 kullanırken böyle bir sorun yoktu. Dün Windows 10'a geçiş yaptım. Oyunu genelde 250 ile 350 fps arası oynarken 15-20 dk sonra 60 ile 100 arası fps alıyorum. Oyunu kapatıp açınca düzeliyor. Fakat yine 15-20 dk sonra eskisi gibi oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

GTX960 sahibiyim.
Windows 10 kullanıyorum.
Full özellik açık 250-300 fps alıyorum.
O ekran kartı ile bu sorunu yaşamaman gerekiyor.

Isınma diye düşündüm ancak benim kasa içinde 5 fanın 4 tanesi iptal.
Sadece arka fan çalışıyor ve ısınma sorunu yok. Sende de ısınma sorunu olduğunu sanmıyorum.

Bence OSD verilerini gösteren bir programla oyuna gir. Bu sayede sorunu çözebilirsin.

-Fan çalışıyor mu ? (Isı problemi)
-R.A.M kullanımı sürekli artıyor mu ? (Memory problemi)

O an olan 20dk ne oluyor sisteme bunu takip etmeniz gerekir. Çünkü çok fazla nedeni olabilir. Oyunu kapatıp açınca düzeliyor demişsiniz, ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum tam emin değilim. Ayrıntılı bilgi verirmisiniz ?

@Messi01
=> GTX970 gibi bir karttan bahsediyoruz. Isınsa bile performansdan ödün vermeyen bir kart o. Dediği FPS rakamlarını ben 970M de alıyorum, 70 dereceyi geçiyor. Dediğin gibi sorun ısınma değil, hafıza da sorun var da bulmak lazım.

Kasa içi toplam 3 fan bir de ekran kartının kendi 3 fanı var. Isıdan kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum. Ram kullanımına nasıl bakabilirim ? Az önce baktığıma göre ekran kartı max 45 dereceye çıktı. Ben şayet sorunun Windows 10'dan kaynaklandığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bencede sorun Windows 10'da gibi gözüküyo. Daha yeni bir işletim sistemi fakat herhalde her şey daha tam oturmadı. Yarın Windows 7 yükleyip tekrardan giricem. Birde Memtest adlı uygulamadan rami taratıp sorun var mı diye bakıcam. Yardımlarınız için teşekkürler.

Virüs girmesi imkansız. Daha dün format atıp oyunu yükledim.

-Fan çalışıyor mu ? (Isı problemi)
-R.A.M kullanımı sürekli artıyor mu ? (Memory problemi)

O an olan 20dk ne oluyor sisteme bunu takip etmeniz gerekir. Çünkü çok fazla nedeni olabilir. Oyunu kapatıp açınca düzeliyor demişsiniz, ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum tam emin değilim. Ayrıntılı bilgi verirmisiniz ?

@Messi01
=> GTX970 gibi bir karttan bahsediyoruz. Isınsa bile performansdan ödün vermeyen bir kart o. Dediği FPS rakamlarını ben 970M de alıyorum, 70 dereceyi geçiyor. Dediğin gibi sorun ısınma değil, hafıza da sorun var da bulmak lazım.
Hafızada sorun var derken ? Ben oyunu 300 fpste oynarken birden 60-100e düştüğü için kasıyormuş gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı