GTX 970 Ekran Kartını Servise Göndermek

Baran Boyraz

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim, buraya açmayı düşündüm. Yanlışım varsa özür dilerim. Yakın zamanda sistem toplayacağım. Ekran kartı olarak Sapphire R9 390X veya MSI GTX970 tercih edeceğim. Size sorum şu; diyelim ki GTX970 aldım ve CW sorunu ile karşılaştım. Kartı servise yollamak istediğimde vatan bilgisayara mı gidiyorum ? Öyleyse kartı direk vatan bilgisayarda değiştiriyorlar mı yoksa kartı MSI'a mı yolluyorlar ? Aynı şey Sapphire R9 390X için de geçerli. Teknik bir sorun ile karşılaşırsam, kartta arıza çıkarsa vatanda mı değişim yapıyorlar yoksa kartı yolluyorlar mı ? Son bir sorum daha var; Mesela kartı aldım diyelim, istediğim performansı vermedi, FPS dropları yaşadım, ısınma sorunları çıktı, gittiğim zaman değişim yaparlar mı ? Orada bana kart sağlam diyip geri yollamasınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal bir hata olursa da düzeltiyorlar. Bazen ürünü değiştirmiyorlar, kapalı kutuya koyuyorlar ve ürün değişmiş diyorlar. Vatan bilgisayar ürünü aldığı zaman servise yolluyorlar gitmesi 15 gün, gelmesi 15 gün, oldu sana 1 ay. Servis Vatan Bilgisayara her hangi bir bilgi vermiyor. Müşteri hizmetleri sadece ürünü gönderiyor ve ürün geldiğinde size teslim ediyor. Sorunlarla alakaları yok. Eğer ciddi donanımsal bir sorunsa ekran kartını göndermiyorlar ve size paranızı geri veriyorlar. (Mesala 500 tl ye bir ekran kartı aldın, ama şimdiki fiyatı 570 tl ise sana 570 tl veriyorlar. O yönden sıkıntınız olmasın.) Ekran kartında eğer fps drop vb. sorunlar görürseniz öncelikle yazılımsal ya da donanımsal olduğunu çözmeye çalışın. Sapphire markalı ekran kartlarının çoğu sorunlu. Sorunu öğrendiğinizde çeşitli yerlerden bilgi alın, mesela bilgisayarcı varsa yakında sorunu önce bilgisayarcılara anlat. Sonra Vatana götür. (1 ay sonra alacaksın.) Ardından sorun yine çözülmez ise bilgisayarcıya götür. Benim bilgisayarımda bir sorun olursa genelde böyle yaparım. Sorunu Vatan Bilgisayar çözmüyor. Gönderdikleri servis çözüyor. Size orda ürünün sağlam olup olmadığını söylemezler çünkü bilmiyorlar.

@Baran Boyraz Ben sapphire r7 260x kullanıyordum bu gün iade ettim. R7 260x de (daha doğrusu r7 serilerinde) sorun oluyormuş sadece. Yani eski seriden kart alma. Biraz araştırdım ve r9 ekran kartlarında bir sorun çıkmamış kronik olarak. Benim ekran kartımın her ürününde aynı şey oluyormuş. Ben internetten kabaca baktım. Güvenle r9 390x alabilirsin ama önce internetten derin bir araştırma yapmanı öneriyorum. Nasıl olsa sorun çıkmayacak diye bir şey yok ama mümkünse MSI ya da Asus al Sapphire alma, ne olur ne olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…