GTX 970 GPU Kullanımı!

berketirpan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi benim gtx 970 ile oyunlardaki gpu kullanım oranı %61 veya en fazla %70'in üzerine çıkmıyor. İnternette aynı benim sistemin videolarnı izledim fakat millet gpu nun neredeyse tamamını kullanırken neden ben en fazla %70'ini kullanabiliyorum ?

Örnek video verecek olursam;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda görüldüğü üzere gpu kullanımı %90'ın üzerinde benim aynı oyunda gpu kullanımı %72'nin üstüne çıkmıyor. Videodaki adamın sistemi videonun altında açıklama kısmında mecvut.

Benim sistemim ise :

Ekran: AOC 2036s 1600x900 çözünürlük 900p
Anakart: GA-970a-D3 Gigabyte
İşlemci: AMD FX 6300 4.2 ghz (OC yaptım. sürekli olarak 4.2GHz de çalışıyor.)
İşlemci Soğutucusu: Akasa Venom Voodoo
Ekran kartı: MSI GTX 970 4GB
RAM: 4x2 8GB Kingston Hyperx
İşletim Sistemi: W8.1 Pro
PSU: Ocz 700w 80+

Gpu kullanımı oranları:

COD BO3 Ultra: %65
BF4 Ultra: %63-max %70
Farcry 4 : %63-%65
AC Syndicate Ultra: %70-%72
AC Unity Ultra: %70-%72
GTA 5 Ultra: %55-%60-max%65

Arkdaşlar lütfen yardımcı olun internette aynı işlemci ve ekran kartına sahip adamlar GPU'nun tamamını kullanırken benim oc yapmış olmama rağmen neden GPU'dan yararlanamıyorum ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki işlemci yüzde kaç kullanıyor? Darboğaz söz konusu olabilir. Hatta oluyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mönitörü değistirip deneyin. Görüntü kalitesi arttıkça darboğaz azalır, ekran kartına binen yük fazlalasır.

Kardeşim 1920x1080 ya da 2160x1440 çözünürlükte monitör al %90'ı bulur.

Sakın FX 8000 serisi almayın, yüksek ihtimal ondada darboğaz olacaktır. İsterseniz bütçe belirtin, işlemci+anakart önerelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…