GTX 970 Hız Aşırtma - Overclocking

Caner DALKILIÇ

Megapat
Yer
İzmir-Bayraklı
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni/Bilgisayar Uzmanı
Merhaba Arkadaşlar elimde Gigabyte GTX 970 Gaming G1 ekran kartı mevcut ve buna hız aşırtma (overclock) yapmak istiyorum.

Uygulamayı MSI After Burner ile yaptım.
Baz frekans 1178 boost 1329

• Güç %110
  • GPU Hızı +140
  • Bellek Hızı +300
  • Voltaj da değişiklik yapmadım ve stabil tutabildim.
  • Max frekans 1467 oldu.

Internette yabancı forumlardan baktığım kadarıyla;
  • Güç %110
  • GPU Hızı +150
  • Bellek Hızı +500
Şeklinde bir overclock yapılmış ben stabil tutamadım.

Farkı şekillerde Hız aşırtma (OC) yapan arkadaşlar buradan paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş ben de Zotax GTX 970 AMP Extreme Editon var. Overclock için biraz araştırdım da pek bir şey bulamadım. Önerebileceğin değerler var mı?

Bu tamamen kartta kullanılan bellek tipine bir de elindeki GPU'nun silikon kalitesine bağlı. Yani GPU kısmı tamamen şans. İyi overclock yapmışsın. Heaven'da fark ne oluyor ?
Heaven ile test etmedim. Şu an iş için şehir dışındayım. Döner dönmez test edip paylaşırım.

Kardeş ben de Zotax GTX 970 AMP Extreme Editon var. Overclock için biraz araştırdım da pek bir şey bulamadım. Önerebileceğin değerler var mı?
MSI After Burner kullanarak düşük değerlerden başla yükseltmeye. Stabil Değeri bulasıya furmark ile GPU stres test yap.

Heaven ile tesleri yaptım.
Hız aşırtma yokken;

Hız aşırtma ile;

Fark var, bi 5 fps kadar fark etmiş ama tabii o ayarlarda (oyun değil, biliyorum) 60 fps çok daha güzel.

Bende de MSİ 970 var. Bende şöyle bir deneme yaptım.

• Güç %105
  • GPU Hızı +100 (1114 den 1214 oldu, boost; 1253 den 1353 oldu)
  • Bellek Hızı +300 (1753 den 1903 oldu)
15 dk stres testi sonunda 67 derecede stabildi. Muhtemelen böyle devam edecekti. Bu değerlere göre 67 derece iyimi yoksa yüksek mi?

MSI için iyi değerler! Oyun testlerini yap. Ekranda bozulmalar yoksa yükselmeyi dene!

MSI için iyi değerler! Oyun testlerini yap. Ekranda bozulmalar yoksa yükselmeyi dene!

The Witcher 3 ile vsync ve motion blur kapalı diğer ayarlar ultrada yaklaşık 30 dk oynadım. Sıcaklık 65 derecelerdeydi.
Peki sıcaklık kaç olduğu zaman tehlike çanları çalar?

Max GPU sıcaklığı 95 derece yazıyor. Ama siz 85 dereceyi geçirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…