GTX 970 + i5 4590 vs GTX 960 + i7 4790

brsarkn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi iki sistem arasında kaldım. Oyun bilgisayarı olacak. Çoğunuzun gtx 970 ve i5 4590 diyeceğinizi biliyorum. Fakat benim düşüncem ileride ekran kartını yükseltmek istediğimde i5 4590 ın yeterli olamayabileceği. Ekran kartları sürekli gelişiyor. İşlemciyi almışken iyisinden almayı düşünüyorum. Birkaç seneye Nvidia'nın yeni ekran kartlarına güncellemek istiyorum. Siz ne dersiniz ?

i5 4460 bile önümüzdeki 2 3 yıl içinde çıkacak tüm ekran kartlarını rahatlıkla kaldırabilecek seviyede. Hatta daha ilerisi bile olabilir. Şimdi en mantıklısı GTX 970 ve i5 4690 veya 4590.

Bu tarz muhabbetler dönmeye başlayınca işlemci darboğazı konusuyla ilgili bi video çekmişti Ali Güngör ve Recep Baltaş.Intel Pentium G3258 ile Nvidia GTX Titan X denenmişti.Diğer denenen işlemciyi hatırlayamıyorum şu an (galiba i7 4790k idi) ama aralarında 5 FPS'yi geçmeyen bir fark vardı.

i7 4790 GTX 960 en mantıklısı olur. :) İşlemci çobuk eskimez ama ekran kartı eskir i5 4690 aldın diyelim belli süre sonra ekran kartı sana sıkıntı yapıcak aynı şekilde işlemcide ama İ7 4790 gibi bir işlemci 3 yıl sonra çıkacak ekran kartlarına darboğaz yapmaz. K modelini alırsan daha iyi olur hız aşırtma vs yapar performans artırırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı