GTX 970 için hangi marka alabilirim?

Öncelikle bu tarz konulara yorum yazarken FANBOY'luğunuzu bir kenara bırakıp kendi yaptığınız, yapamıyorsanız da bu alanda söz sahibi sitelerin yaptığı testlerle gelmenizi rica ediyorum.
Başka bir kart olsa EVGA derdim fakat GTX 970 modelinin ısı borularında hatalı üretim mevcut ve hala düzeltilmedi. Baştan eliyorum.
(İlgili link: www.guru3d.com: EVGA GeForce GTX 970 ACX has misaligned GPU vs heatpipes )
(MSI Gaming 4G vs. ASUS STRIX)
Guru3D sitesinin gerçekleştirdiği testlere göre sıcaklık açısından MSI, ASUS'tan 'sadece' 1 derece daha soğuk oluyor yükte.
Buna rağmen ASUS, MSI'dan daha sessiz çalışmakta
Performans olarak MSI %3-%5 arası daha iyi sonuç veriyor.
ASUS arka kısmında ısı dağılımını kasaya daha düzenli yapan ve ekstra koruma sağlayıp bunun yanında tozlara karşı daha dayanıklı kılan bir plakaya sahip, MSI'da bu yok, tamamen çıplak.
ASUS malzeme bakımından güçlendirilmiş fan yapraklarına sahipken MSI düşük kalite plastik kullanıyor. (Yabancı forumlarda bunun üzerinde çok duruyorlar)
Güç tüketiminde ise MSI, ASUS'tan daha fazla güç tüketiyor.

Sonuç olarak ikisi de kötü tercih değil, benim tercihim ASUS'tan yana olurdu. En azından kaliteli bir ürün almış olursun

GTX 970 FTW+ modelinde böyle bir hata yok. Yurtdışından alınamıyorsada MSI veya ASUS değil Gigabyte GTX 970 G1 vey Galax GTX 970 HOF modeli alınmalı.

Nvidia tarafında bence MSİ'dan başkasına yönelme AMD tarafında'da Sapphire'den başkasına yönelme.
fanboyluk yapmayın arkadaşlar
cw sorunu falan derken msi diyen arkadaşları kınıyorum
evga hepsini performans soğutma vb. konularda çok rahat bir şekilde geçecektir
bütçeniz varsa kesinlikle evgayı gözünüz kapalı bir şekilde alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…