GTX 970 karta ısıl işlem uygulanmış mıdır?

ofyaman

Femtopat
Daha fazla  
Reisler, bu ekran kartını ikinci el olarak aldım. Modeli MSI GTX 970. kargodan geldi taktım çalıştırdım bir sorun yoktu ancak yaklaşık 15 dakika sonra sistemim kapandı ve kısa devre yapmaya başladı. Aldığım kişiyle görüştüm. Tamirciye bıraktım. Bana kartın fotoğrafları gösterip ısıl işlem gördüğünden bahsettiler. Biz bu sorumluluğu alamayız deyip geri verdiler kartı. Bu kart ısıl işlem görmüş mü?

Dosya Ekleri

• B2F39C13-09E1-4DA5-836F-49D2A23F37F7.jpeg
    B2F39C13-09E1-4DA5-836F-49D2A23F37F7.jpeg
    125,3 KB · Görüntüleme: 145
  • 58250E07-DB97-47DB-A2ED-3123D3062EDA.jpeg
    58250E07-DB97-47DB-A2ED-3123D3062EDA.jpeg
    155,1 KB · Görüntüleme: 136
Kart hem ısıl işlem görmüş gibi çünkü flax izleri var çip etrafında ve altın alışımlı thermal macun kullanılmış gibi görünüyor yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Kısa devreden dolayı ise çipset yerine VRM'lere bak değişen MOSFET falan var ise oradandır sorun.

Reis şöyle bence de MOSFET'lere bakılması gerekiyor fakat bulamamışlar sanırım mosetlerde sorunu ya da ısıl işlem olduğunu düşündükleri için kart ellerinde kalacaklarına inandıklarından sorumluluk istememişler...

Hocam, anlamak zor. Reballing işleminin garantisi yoktur. 1 yıl da gider, 1 ay da gider. Büyük ihtimalle yapılmıştır.

Tamirci nasıl bu sorumluluğu alamayız diyor ya? Onun işi ne? Bu arada ekran kartını test edip almadınız mı?

Hocam sahibinden üzerinden aldım. Taktıktan 10 dakika sonra kapandı zaten sistemim, GET ilan da değildi o yüzden iade gibi bir seçeneğim yok ama bu konuda satıcıyla görüşmedim bile. Ekran kartının 200TL'ye kadar masrafını karşılarım ancak sonrası beni üzecek gibi duruyor.

Tamirciye gelecek olursak da ısıl işlem gördüğünü düşündükleri için kartın ellerinde kalma ihtimalini düşünerek işlem yapmak istemediklerini söylediler. Ellerinde kalırsa karşılayamayacaklarını düşünüyorlar sanırım...

Tamirciye gelecek olursak da ısıl işlem gördüğünü düşündükleri için kartın ellerinde kalma ihtimalini düşünerek işlem yapmak istemediklerini söylediler. Ellerinde kalırsa karşılayamayacaklarını düşünüyorlar sanırım...
Daha gelişmiş bir bilgisayar tamircisi bulmanı öneririm.

Şu arkadaşı izliyorum denk geldikçe, işini hakkıyla yapıyor. İstersen bir görüş derim. Youtube videolarında ekran kartı tamirlerini görebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı