GTX 970 mi GTX 980 mi?

serdarçelik

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, gtx 970 mi gtx 980 mi? Bu iki kartın arasında çok büyük performans farkı var mı, fiyat farkı çok. Bu fiyat farkını vermeye değer mi, test eden var mı? Bu iki kartı test ederseniz performans farklarını belirtirseniz mükemmel olur, saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin aslı fiyat farkı önemli değil vatanda bakıyorsunuz MSI GTX970 GAMING GDDR5 1224 TL iken MSI GTX980 OC GDDR5 4GB 1784 TL. Asıl soru bu fark verilir mi? MSI GTX 970 çekirdek hızı 1140 bellek hızı 7000 olarak belirtilmiş, gtx 980 bakıldığında çekirdek hızı 1126 bellek 7010 verilmiş. Daha değişik farklar vardır onu bilmiyorum. Asıl soru kısacası gtx 970 ile oyun oynarken 4k da en alt limit olarak 30 fps ele alsak gtx 980 ile bu deger 45 fps en alt limit olursa farka değer. Bu kart bu farkı verir mi? Asıl merak ettiğim bu. Eğer iki kart arasında en alt limit 4k oyunlarda biri 30 fps diğeri 35 fps veriyorsa bu fark verilmez. Bu iki kartı test etseler sonuçları verseler süper olur. Saygılar...

Bütçeniz yüksekse GTX 980, daha düşükse GTX 970 alınabileceğini söylüyorum. GTX 980 daha üstün bir karttır fakat sorunuz aralarındaki fark değil, hangisinin daha iyi olduğuydu.

Referans tasarımda olsa MSI GTX980 OC GDDR5 4GB alın diyorsunuz. Umarım vereceğim parayı hak eder...

Acaba herhangi bir yerde bu iki kartın test edildiğini gördünüz mü? İkisinin aynı anda test edilip sonuçlarının verildiği bir video, oyunlarda aradaki farkları belirtildiği bir test.

İki Kart arasında sanırım % 20 gibi bir performans farkı var.
Bence şu durumda alınabilecek Kart GTX 970'dir.
Şu anda GTX 970'in her şeye gücü yeter, yetmediği yerde de 2. bir GTX 970 rahatlıkla alına bilir.

Son düzenleme:
İnternette buldum 970 ile 980 4k oyunda test videosunu indirdim burada paylaşacaktım nasıl yapıldığını bulamadım. İyice bir izleyip üstte fps degerler var. İlk izlenim çok fark yok bakalım sonuna kadar izleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…