GTX 970 mi, GTX 980 mi?

Daha fazla  
Bol bol oyun videoları çekiyorum ve bol bol Render yapıyorum ve bu kullanıma uygun ekran kartı araştırması yapıyorum.
1080p oyun oynuyorum ve 1080p video çekiyorum.
GTX 970 için bellek sorunu ve Coil Whine sorularının olduğunu öğrendim. Ben 1080p oyun oynarken ve video kaydederken bana GTX 970'in bellek sorunu engel olur mu ?
Ben uzun süre kullanacağım ve uzun süre dayanması istiyorum, ayrıca kullandığım zaman hatasız olmasını istiyorum. Bu yüzden fazla FPS farkı olmamasına rağmen 700 TL civarına daha fazla para vererek GTX 980 mi alayım ?
GTX 970 1080p'de en fazla bana nasıl engel olabilir ?

GTX970 yeterlidir. Coil whine ve 3.5GB bellek sorunu şu an herhangi bi sıkıntı yaratmadı. Aradaki performans fiyata değmez. GTX970 alabilirsiniz.

GTX 970 kullanıcısı olarak VRAM kullanımının 4 GB'a kadar geldiğini görmedim. Bellek sorunu kafaya takılacak kadar önemli değil. Coil whine olsa bile eğer kulaklıkla oynuyorsanız duyacağınızı sanmam. Bana 1080p'de bazı oyunlarda GPU gücünün yetmemesi engel oldu. Anti Aliasing çok yük bindiriyor.

GTX970 için şunu söyleyeyim şu an piyasaya çıkmış hiçbir oyun tam olarak 4gb Vram kullanmıyor. Yani ekran kartının belleğini zorlayacak oyun çıkmadı henüz ilerde ne olur bilinmez ama.

İkisi arasında tercih meselesi sana kalmış birşey şayet ekran kartını overclock yapacaksan zaten GTX980 performansına yaklaşacaktır. Ben karışmam risk almam diyeceksen paraya kıyıp GTX980 alacaksın. Her iki kartta 1080P de seni üzmez.

Neredeyse GTX 980 alacak bütçem yok. Çök zorlayip alacağım.
GTX 970 alırsam eğer, ileride örneğin 3700 MB kullanan bir oyun çıkar ve oynarsam ne gibi sorunlar çıkar veya neler yaşarım 1080p'de ?

GTX 970 kullanıcısı olarak VRAM kullanımının 4 GB'a kadar geldiğini görmedim. Bellek sorunu kafaya takılacak kadar önemli değil. Coil whine olsa bile eğer kulaklıkla oynuyorsanız duyacağınızı sanmam. Bana 1080p'de bazı oyunlarda GPU gücünün yetmemesi engel oldu. Anti Aliasing çok yük bindiriyor.
Coil whine ne?

DVD dönüş sesi veya HDD'nin PC açılınca çıkardığı ilk tur dönme sesi gibi bişey mi videosu varsa atabilir misin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı