GTX 970 Overclock yaparken ekranda bozulma

Ayyıldız6638

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar birkaç gündür deniyorum GTX 970'e şu şekilde bir OC yaptım;
  • Core clock +185
  • Memory clock +350
  • Power limit %110
Stabil çalıştı ve oyunda fanları genelde %100 açtığımdan mı bilemedim, ısınma +4℃ oldu. Aslında bilgisayar yanımda değil. Memory Clock'u kaç artırdığımı tam hatırlamadım ama Core Clock verdikten sonra değişik frekanslar denemem sonucu 100 MHz başına yarım FPS çekirdeğe destek verdiğini söyleyebilirim. Sonuç olarak Assassin's Creed Syndicate ve Sniper Ghost Warrior 3'de +4 ya da +5 FPS kazanç sağladım.

Memory clock biraz daha etkisiz takılıyor ama abartılı ayar verince ekranda bozulma başlıyor. Core Clock 190-195 verince ekranda bozulma başlıyor. Power limit %100 olsa da başta verdiğim OC'de her şey stabil FPS artışında kayma yok. Bozulmanın başladığı yerlerde +40 milivolta kadar voltaj verdim ama ilerleyemedim. Sebebi sizce nedir ve nasıl ilerlerim?

İşlemci 4570K, MSI Afterburner'da görünen o ki OC yaptıktan sonra işlemci kullanımı ara ara %100'e çıkıyor sebep o mu desem bu kez darboğazdan dolayı yaşayacağım olumsuzluğun ısınma ya da FPS düşüşü olması gerekmez miydi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı