GTX 970 Oyun Oynarken Ekran Kararıyor

Sensei Splinter

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sorunum kısaca şu; oyuna girdikten yaklaşık 1 saat kadar sonra ekran bir anda simsiyah oluyor ve bilgisayarı resetlemeden düzelmiyor. Isınma olduğunu sanmıyorum odam klimalı ve Dark n10 kullanıyorum. Sistemim;

Zotac GTX 970 amp!extreme core edition
i5 4460
MSI h81m-933
8 GB kingston hyperx
240 GB corsair SSD

Dota 2, LoL ve H1Z1'de başıma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Sorunum kısaca şu; oyuna girdikten yaklaşık 1 saat kadar sonra ekran bir anda simsiyah oluyor ve bilgisayarı resetlemeden düzelmiyor. Isınma olduğunu sanmıyorum odam klimalı ve Dark n10 kullanıyorum. Sistemim;

Zotac GTX 970 amp!extreme core edition
i5 4460
MSI h81m-933
8 GB kingston hyperx
240 GB corsair SSD

Dota 2, LoL ve H1Z1'de başıma geldi.
Güç kaynağıyla ilgili bir sorun olabilir tam emin değilim.

Arkadaşın dediği gibi güç kaynağı olabilir.
De ekran kararıyorsa 70% ihtimalle monitördür. ( En azından bana göre)

Sesler gelmeye devam ediyorsa ve ses sistemi monitörün içinde değilse monitör arızalanmış olabilir. Başıma gelmişti aynı durum ama tabi iyice sorunun kaynağını çözümlemekte fayda var, ben monitör kaynaklı olduğunu farkedince zorunlu olarak değiştirmiştim monitörü.

Sesler gelmeye devam ediyorsa ve ses sistemi monitörün içinde değilse monitör arızalanmış olabilir. Başıma gelmişti aynı durum ama tabi iyice sorunun kaynağını çözümlemekte fayda var, ben monitör kaynaklı olduğunu farkedince zorunlu olarak değiştirmiştim monitörü.
aynen hocam skype veya cursedan arkadaşlarımla konuşabiliyorum oyunun sesi falan geliyor bir anda tak diye siyah ekran geliyor bayramdan sonra bir de monitörü değişip deneyeceğim

Arkadaşın dediği gibi güç kaynağı olabilir.
De ekran kararıyorsa 70% ihtimalle monitördür. ( En azından bana göre)
tüm testler normal çıktı 1 saat funmark,30 dk da aida 64 de çalıştırdım sorun gözükmedi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı