GTX 970 oyundayken ekranda nokta çıkma sorunu

BySamil

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi oyunlarda hareketli noktalar beliriyor. Bu oyunu ilk açtığım andan itibaren olmuyor, oyun içerisinde biraz zaman geçirdikten sonra oluyor. Sıcaklık değerli ile ilgili değil, MSI Afterburner ile kontrol ettim. Aşağıda sorun ile ilgili bir video link vereceğim daha detaylı görmeniz için. Video kaydında sol üstte sıcaklık değerleri de yer alıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sorunun video kaydı

Sistemim:
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @3.20 GHz
  • Anakart: MSI B250M BAZOOKA
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 970
  • RAM: 16 GB DDR4 2133 MHz RAM
  • PSU: Zalman 600W / ZM600-LE
  • Monitör: LG 21.5 inch 5ms

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi monitör kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu her zaman olmuyor arada bir bu ışıklar çıkıyor. Bugün PUBG görüntü ayarlarını değiştirirken ayarları yükseğe çektiğimde yine bu noktalardan belirdi. Sonra ayarları ortaya çektim noktalar kayboldu. Acaba sorun ekran kartında mı? Bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum.

Dediğiniz gibi monitör kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu her zaman olmuyor arada bir bu ışıklar çıkıyor. Bugün PUBG görüntü ayarlarını değiştirirken ayarları yükseğe çektiğimde yine bu noktalardan belirdi. Sonra ayarları ortaya çektim noktalar kayboldu. Acaba sorun ekran kartında mı? Bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum.
Sorunu ısı değerleri ile test edin, Az ısıda mı fazla ısıda mı bu sorun ortaya çıkıyor ?

Sorunu ısı değerleri ile test edin, Az ısıda mı fazla ısıda mı bu sorun ortaya çıkıyor ?
İlk mesajımda attığım linkte 64 derecedeyken ortaya çıkmıştı, videoda sol üstten ısı değerlerini görebilirsiniz. Ama 70 derecelere çıkıp hiç bu sorunla karşlılaşmadığım da oluyor. Bugün de bir önceki mesajımda belirttiğim gibi görüntü kalitesini yükseğe aldığımda bu sorun ortaya çıktı, görüntü ayarını ortaya düşürdüğümde sorun kayboldu.

Bu dediginiz noktalar ekranda olusan bir suru pembe kare mi?
Hayır bu linkteki gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir sürü değil ve sabit değil yanıp sönüyor.
Sorunum şu şekilde devam ediyor: https://youtu.be/UV04HCsgsA4
Bu videodaki bozulmalar meydana geldiğinde GPU 73, CPU 61 dereceydi. Yaklaşık 2 saat boyunca PUBG oynadıktan sonra ekranda bu bozulmalar oluşmaya başladı. Sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı