Sistemim bu şekilde. 2 tane kasa fanım var. Birisini hava girişi birisini hava çıkışı olacak şekilde bağladım. İşlemci soğutucum stok soğutucu. Ssd yok. Psu 80 plus sertifikasız. Battlefield 4 hikaye modunu oynarken anlık donmalar oluyor. Sebebi ne olabilir ? Online olarak da shards of war oynuyorum ama onda da bazen cok düşük fps'ler alıyorum. 15 30 gibi bazen de 60 70 fps alıyorum.
Windows 10 64 bit. Sicaklik degerinden oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Zaten oyunu acar acmaz da oluyor ne oluyosa baya oynadiktan sonra da oluyor yani. Ama yinede hangi programla bakabilirim oyun içinde sicaklik degerlerine ?
Ayni drop olayini imzamdaki sistemle gta5 te yasiyordum. İslemcinin macununu yenileyip(yeteri miktarda az surerek) sogutucu vidalarini iyice sıktım, sorun çözüldü. Sorunu yasarkende yeterli macun surup vidalari iyice sıktıgimi düşünüyordum ama oyle degilmis.
Ayni drop olayini imzamdaki sistemle gta5 te yasiyordum. İslemcinin macununu yenileyip(yeteri miktarda az surerek) sogutucu vidalarini iyice sıktım, sorun çözüldü. Sorunu yasarkende yeterli macun surup vidalari iyice sıktıgimi düşünüyordum ama oyle degilmis.
Sogutucu stok oldugu icin ustunde tam yayili surulmus sekilde cikiyor kutusundan. Yinede direk sokup bakayim mi yoksa once oyun sirasindaki cpu sicaklik degerlerini mi kontrol edeyim ?
Yani sistemi zaten 3 4 hafta once topladim. Toplar toplamaz da windows 10 yukledim. Baslarda sikinti yoktu sonradan boyle dusuk fps vermeye droplara ani donmalara basladi.
Skylake serisi işlemciler için hata veriyor deniyordu donma sorunu var diyorlardı yabancı forumlarda ve İntel bunu kabul edip bios güncellemesi çıkarmıştı anakartlara.