11,2 GB değeri normal midir sizce?
Deneyebileceğiniz her şeyi denemişsiniz. Ekran kartını bilgisayardan söküp sonra ekran kartını söküp termal macununu yenileyip tekrar takar mısınız? Mavi ekran vermiyor ise ramle çok alakalı olmayabilir.Sorun şu: Oyunda ya da masaüstünde her an her yerde ekran kapanıyor. Monitörde no Signal yazıları çıkıyor. Arkada bilgisayar çalışıyor hatta dinlediğim müziği vs. durdurabiliyorum ama ekran bir türlü geri gelmiyor. Açmaya çalışıyorum monitör üzerinden fakat olmuyor. Mecburen güç tuşu üzerinden kapatıp tekrar açıyorum ve ekran geliyor. Sırf bunun için format attım. UEFI format attım tertemiz baştan başladım ama yine olmadı. Bugün RAM'leri çıkarıp temizledim yetmedi BIOS'u söküp 15-20 dk bekleyip geri taktım. Yok... Olmuyor... Güç seçeneklerinden bir sıkıntı olabilir mi diye Yüksek performansı dengeliye sonra da güç tasarrufuna aldım ama şaşırmayacağınız gibi yine olmuyor. Bu arada format atmadan önce arka plana hiç müdahale edemiyordum yani müziği durduramıyordum diyeyim. Formattan sonra da sorun devam ediyor fakat arka planda Windows çalışıyor. Monitörün kablolarında sorun yok şimdiden söyleyeyim.
Sistem;
ASUS Z97 Pro gamer anakart.
ASUS GTX 970 4 GB ekran kartı.
i7-4790K işlemci.
16 GB 1600 MHz RAM ve 240GB SSD.
Eki Görüntüle 1551256
Kullanılabilir kısmındaki 11,2 GB değeri normal midir sizce? Aklıma takıldı belki bir ihtimal RAM'lerde bir sorun olabilir. SS çekildiği sıra arkada bir YouTube videosu, altta açık Steam ve Discord bulunuyor.
Sorun şu: Oyunda ya da masaüstünde her an her yerde ekran kapanıyor. Monitörde no Signal yazıları çıkıyor. Arkada bilgisayar çalışıyor hatta dinlediğim müziği vs. durdurabiliyorum ama ekran bir türlü geri gelmiyor. Açmaya çalışıyorum monitör üzerinden fakat olmuyor. Mecburen güç tuşu üzerinden kapatıp tekrar açıyorum ve ekran geliyor. Sırf bunun için format attım. UEFI format attım tertemiz baştan başladım ama yine olmadı. Bugün RAM'leri çıkarıp temizledim yetmedi BIOS'u söküp 15-20 dk bekleyip geri taktım. Yok... Olmuyor... Güç seçeneklerinden bir sıkıntı olabilir mi diye yüksek performansı dengeliye sonra da güç tasarrufuna aldım ama şaşırmayacağınız gibi yine olmuyor. Bu arada format atmadan önce arka plana hiç müdahale edemiyordum yani müziği durduramıyordum diyeyim. Formattan sonra da sorun devam ediyor fakat arka planda Windows çalışıyor. Monitörün kablolarında sorun yok şimdiden söyleyeyim.
Sistem;
i7-4790K işlemci.
Eki Görüntüle 1551256
Kullanılabilir kısmındaki 11,2 GB değeri normal midir sizce? Aklıma takıldı belki bir ihtimal RAM'lerde bir sorun olabilir. SS çekildiği sıra arkada bir YouTube videosu, altta açık Steam ve Discord bulunuyor.
Sorun şu: Oyunda ya da masaüstünde her an her yerde ekran kapanıyor. Monitörde no Signal yazıları çıkıyor. Arkada bilgisayar çalışıyor hatta dinlediğim müziği vs. durdurabiliyorum ama ekran bir türlü geri gelmiyor. Açmaya çalışıyorum monitör üzerinden fakat olmuyor. Mecburen güç tuşu üzerinden kapatıp tekrar açıyorum ve ekran geliyor. Sırf bunun için format attım. UEFI format attım tertemiz baştan başladım ama yine olmadı. Bugün RAM'leri çıkarıp temizledim yetmedi BIOS'u söküp 15-20 dk bekleyip geri taktım. Yok... Olmuyor... Güç seçeneklerinden bir sıkıntı olabilir mi diye yüksek performansı dengeliye sonra da güç tasarrufuna aldım ama şaşırmayacağınız gibi yine olmuyor. Bu arada format atmadan önce arka plana hiç müdahale edemiyordum yani müziği durduramıyordum diyeyim. Formattan sonra da sorun devam ediyor fakat arka planda Windows çalışıyor. Monitörün kablolarında sorun yok şimdiden söyleyeyim.
Sistem;
i7-4790K işlemci.
Eki Görüntüle 1551256
Keşke olsa.Ekran kartı ya da monitör sanırım sorun farklı PC de test edebilme şansın varsa işin kolay.
Ekran kartı termal macunu olabilir mi bilmiyorum. Çünkü bu sistemi sanırım 2015'de kurmuştum. O günden beri termal macun değişimi falan olmadı. Hatta geçenlerde ekran kartında termal macun olduğunu öğrendim. İşlemcinin termal macununu geçen zar zor kendim değiştirdim. Bu arada ekran kartı hafiften yamulmuş gibi, yani bağlantı yeri normal ama diğer kısmı ağırlığından ve sıcaklıktan dolayı kendi kendini salmış gibi. Anakarta kıyasla bakınca bariz belli oluyor. PSU değiştirme konusuna gelince 750W cooler master PSU kullanıyorum. Başka bir PSU ile deneyebilir miyim? hiç sanmıyorum. Çevremde bugünün şartlarında iyi denilebilecek yani 2015'i bırakın 2008'in sistemleri kol geziyor. 7 yıl önce Vatan'dan alınmış döneminin iyi bir PC'si idi. Hala da RDR2 gibi oyunlarda high ayarlarda 60-65 FPS veriyor bana. Gerçekten çok özel bir bağ var aramızdaDeneyebileceğiniz her şeyi denemişsiniz. Ekran kartını bilgisayardan söküp sonra ekran kartını söküp termal macununu yenileyip tekrar takar mısınız? Mavi ekran vermiyor ise ramle çok alakalı olmayabilir.
Buna ek olarak başka bir PSU ile deneyebilir misiniz? Bana sorun PSU'da gibi geldi.
Buna ek olarak başka bir PSU ile deneyebilir misiniz? Bana sorun PSU'da gibi geldi.
Siz ne yapmamı önerirsiniz?Bana soracak olursanız ekran kartı miladını doldurmuş. PSU kaynaklı bir problemde arka planda işlemler çalışmaya devam etmez. İşlemler çalışmaya devam ettiğine göre görüntü kaynağından bir sorun gözüküyor. Monitörde olabilir fakat monitör kaynaklı bir problemde "No Signal" hatası alacağınızı zannetmiyorum.
Deneme yanılma ile. İşlemcinize gömülü GPU var. Ekran kartınızı bilgisayardan söküp anakarttaki VGA veya HDMI çıkışı ile bilgisayara görüntü verin. HD 4600 driverlerini kurun. 1-2 saat, bilgisayar hangi şartlarda kendini kapatıyorsa o şartlarda kullanın. Eğer hiçbir sorun olmadan kullanırsanız, demek ki sorun ekran kartındadır. Eğer yine aynısını yaparsa, başka yöntemlere geçeriz.Arkadaşlar, böyle hangi bileşenin miladı dolmuş nasıl anlarım. Sırasıyla test yapsak falan.
Yazılımsal olarak testler yapıp sonra da donanımsal olarak baksak.
Arkadaşlar bir güncelleme ekliyeyim. BIOS'u güncelledim. BIOS versiyonum M.Ö bir dönemde kalmış. Ben cahilim bu konularda. Versiyon güncellemesinden sonra ne gibi etkileri olacak bakalım. Zaten her 1 saatte bir kere kapanıyor PC.
Öncelikle birkaç sorum var.Deneme yanılma ile. İşlemcinize gömülü GPU var. Ekran kartınızı bilgisayardan söküp anakarttaki VGA veya HDMI çıkışı ile bilgisayara görüntü verin. HD 4600 driverlerini kurun. 1-2 saat, bilgisayar hangi şartlarda kendini kapatıyorsa o şartlarda kullanın. Eğer hiçbir sorun olmadan kullanırsanız, demek ki sorun ekran kartındadır. Eğer yine aynısını yaparsa, başka yöntemlere geçeriz.
Hayır, çok basit bir işlem. YouTube'dan izleyerek yapabilirsiniz.Öncelikle birkaç sorum var.
Ekran kartını nasıl sökeceğim, sökersem nasıl geri takacağım?
Söküp takarken BIOS'da vs. bir işlem yapmam gerekiyor mu?