GTX 970 ROG STRIX ve i7 4790K sistem toplama

DSC_0001~1.jpg

Kullandığım sistem. Oyunlarda performansı harika. Bence 350 lira fazla para vermesi gereksiz. Oyunlarda performans farkını ekran kartı ve monitör belirliyor. Eski monitörümle bu sistemi kurdum fark yoktu. Asus VN247H aldım fark yoktu. Herşey Asus VG248QE alınca anlaşıldı.

Son düzenleme:
@Tahir Emre SIRMA Bu konu başlığı altında sistem yarıştıracak değiliz. Millet zangır zangır bağırıyor 4690k ile 4790k arasındaki performans farkını. Dediğim gibi arkadaş zaten monitör eklemeden bir sistem toplamış. Demek ki monitör için kafası rahat. Bu yüzden kalkıp da bileşenlerden kısmaya gerek yok. Rica ederim daha dikkatli önerilerde bulunun. Esen kalın.

Sistem yarıştırmıyoruz. Kullanmış olduğum sistemle alakalı performans bilgisi paylaşıyorum. Öneri değil. Sosyalde zaten bunun için var. İşlemcilerin performans farkını tartışmıyorum. Karar arkadaşa kalmış.

@Silinen üye kardeşimiz arkadaşa ayrıntılı yardımcı olabilir.

İşlemciyi i5 4690K'a kısabilirsin.

GTX 980'e de gerek yok. Napıcaksınız abi ne oynuyorsunuz gözünüzü seviyim ya. herkesin kafası bilgisayar beni 4-5 sene götürsün. Götürmez kardeşim, 3 sene sonra bakarsan teknolojik çöp. En iyi bilgisayarı almaya değil, ortanın bir ilerisini almaya bak ki parana yazık olmasın. Bundan bi kaç sene sonra DDR4'e geçicek millet, oyunlar farklı çıkacak, senin sistem yine çöp. Hiç gerek yok. AL GTX970, i7 4790k'yı napıcan baba sen? :D

Gtx970 Msi TwinFrozr öneririm kendim kullanıyorum çok memnunum. eğer ileride sli yapmayı düşünüyosan power 850 yap bileşenleri yüksek tuttuğuna göre sli düşünüyosun heralde.

Anakartınızı Msi Gaming 5 ile değiştirin. Sistem sadece oyun amaçlı ise 8gb ram rahat rahat yetecektir. Fakat ramlerin fazlasına ben hayır demem. Harddisk WD 1 TB Blue yeterli olacaktır. Ekran kartı önerim ise Evga ve Gigabyte G1 gaming serisinin GTX 970 den yana. 700 TL gibi bir rakam fark ödeyerek GTX 980 alınmasının taraftarı değilim. Kasa sizin zevkinize kalmış. Soğutucu ise Hyper 212 yeterlidir. Fazlası göz çıkarmaz. BF 4 80 fps nin altına düşmez. Ben 1080p monitör kullandığım için 60 Fps ye sabitledim yırtılmalar olmasın diye. Topladığınız bileşenlerin aşağı yukarı aynısını bende kullanıyorum. İmzama bakabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
Ek hesap açmak zorunda kaldım. Sistemi şu şekilde değiştirdim. Benim ihtiyacım 5000 tl karşılığı verip güzel oyun performansı ve 2-3 sene götürebilecek güzel bir sistem toplamak. Hayali diyen arkadaşlar, sizlere inat parçalara tam karar verdiğimde topladığım bilgisayarın resmini paylaşacağım. Ayrıca Monitörüm idare edebilir beni. 1368x720 monitörüm var. Sıkışırsa kafam gider yenisini alırım. Sistem şu şekilde yardımcı olursanız minnettar kalırım @Belirlenemeyen

@Recep Baltaş üstad yardımcı olursan minnettar kalırım.

Dosya Ekleri

• asdasd.PNG
    asdasd.PNG
    27,4 KB · Görüntüleme: 317
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı