GTX 970 Satıp yerine RX 480 Almak

Armonet

Megapat
Daha fazla  
GTX 970 ekran kartım var. Yeni nesil ekran kartları çok fark attı. Monitör alacağım ama Nvidia destekli monitörler çok pahalı. Acaba uygun Freesync bi monitör alıp ilerde RX480 mi almalıyım yoksa GTX 970 yeterli midir ? Çok uzun siredir 17.5 inç monitör kullanıyorum artık baydı. Yeni bir monitör alacağım ama uzun vadede de kullanmak istiyorum. Bunun için AMD destekli bi monitör mü alıp ilerde RX 480'e mi geçeyim yoksa ekran kartımı kullanmaya devam edip normal düz bir monitör mü alayım ? Monitör için bütçem maksimum 1000 TL altı.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX480 GTX970'den çok çok az iyidir. Ama yeni nesil olması,directx 12 olması ve vulkan api desteklemesi farkı fazlasıyla açıyor.

İmkanınız varsa freesync+rx 480 kullanın.

Peki şu anlık FreeSYNC bir moitör ile GTX 970 kullansam freesync dışında bir problemi olur mu ? Diğer vsync ya da gsync desteklemeyen monitörler ile kullanım açısından bir fark olur mu ? Yani demek istediğim Freesync olmayan düz normal gaming monitör almak yerine ekstradan Freesync özelliği olan bi monitör almak daha mantıklı değil mi ? Sonuçta 970 ile kullanınca sadece Fresync kapalı olacak diğer özellikleri kullanabileceğim değil mi ? Yani demek istediğim şu iki monitör arasında sadece AOC nin ekstradan Freesync özelliği mi var diğer özellikleri Asus ile aynı mı yoksa Asus olanı alırsam daha çok mu işime yarar ?

AOC 21.5" G2260VWQ6 75Hz 1 ms Full HD HDMI FreeSync GAMING MONITOR

ASUS 23.6" VP247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör

Peki şu anlık FreeSYNC bir moitör ile GTX 970 kullansam freesync dışında bir problemi olur mu ? Diğer vsync ya da gsync desteklemeyen monitörler ile kullanım açısından bir fark olur mu ? Yani demek istediğim Freesync olmayan düz normal gaming monitör almak yerine ekstradan Freesync özelliği olan bi monitör almak daha mantıklı değil mi ? Sonuçta 970 ile kullanınca sadece Fresync kapalı olacak diğer özellikleri kullanabileceğim değil mi ? Yani demek istediğim şu iki monitör arasında sadece AOC nin ekstradan Freesync özelliği mi var diğer özellikleri Asus ile aynı mı yoksa Asus olanı alırsam daha çok mu işime yarar ?

AOC 21.5" G2260VWQ6 75Hz 1 ms Full HD HDMI FreeSync GAMING MONITOR

ASUS 23.6" VP247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
Ben AOC modelini kullanıyorum, FreeSync şuan aktif değil bende DP kablom bozulduğu için 75 hz alamıyorum ve FreeSync yok. Onun dışında hiçbir sorun olmaz Birgün AMD kart alırsan takar kullanırsın. Ama yakın vadede alacaksan AMD kart öyle al yoksa belli olmaz piyasa rekabet ucuzlar belki de Gsync monitörler.

VEGA mümarili HBM bellekli GPU lar geliyor 2 aya. Orta seviye modellerde daha sonra geleceği söyleniyor beklemenizi tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı