GTX 970 sistem CS:GO'da GTX 1080 Ti sistemden çok FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

DenizArda

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda arkadaşa ikinci el GTX 970'li bir sistem topladım. Onun CS'deki FPS'inin benden yüksek olduğunu gördüm.
Benim bilgisayar:
8700k.
2x8GB 3000MHz RAM.
GTX 1080 Ti.
960 EVO 250GB (CS buraya kurulu)

Arkadaşın bilgisayar:
Ryzen 5 3600.
2x8GB 3200MHz RAM.
GTX 970.
İntenso SATA SSD 240GB (CS buraya kurulu)

İkimizde de oyun içinde aynı ayarlar ve aynı çözünürlükle yaptığım testte o benden yüksek alıyor. Driver düşürmeyi denedim herhangi bir değişiklik olmadı. Sebebi nedir acaba? Yardımcı olabilir misiniz?

Not: Windows 11'e yükselttikten sonra FPS düştü, Windows 10'a tekrar dönüp temiz kurulum yapmama rağmen bir değişiklik olmadı.

Dosya Ekleri

• arkadaşın fur.jpeg
    57,4 KB · Görüntüleme: 241
  • arkadaşın.jpeg
    211,3 KB · Görüntüleme: 240
  • benim fur.jpeg
    59,5 KB · Görüntüleme: 229
  • benim.jpeg
    190,5 KB · Görüntüleme: 235

Öncekinde tamamen en düşük ayarlarla yapmıştım şimdi önerilen ayarlarla yaptım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-12-15 at 10.38.06 PM.jpeg
    122,9 KB · Görüntüleme: 82
  • WhatsApp Image 2021-12-15 at 10.38.07 PM.jpeg
    176 KB · Görüntüleme: 85

Normal değil dediğim gibi belki oyunu tamamen silip sıfırlaman iyi gelir. Ekran kartının üzerinde absürt bir yük var ama performansını oyuna veremiyor sanki, güç kablosu takılı değilmiş gibi. Tabii Furmark testini geçtiği için bu mümkün değil ama sen en temizi imkanın varsa kartları bir değiştir bak bakalım ne olacak performans.

Bendeki non-K düz i7-8700 bile 2666 MHz bellek hızlarına rağmen GTX 1060 ile kalabalık deathmatch sunucularında 1080p low'da ortalama 300-350 FPS civarı bir performans sergiledi. Hatta 2 v 2 Wingman modunda 550-600'lere bile fırlıyor yer yer. O dediğin cfg'de yanlışlıkla render çözünürlüğünü falan yükseltmiş olmayasın? Belki oyunun ana menüsünde 1080p gibi görünür ama halbuki karta binen yük daha da yüksek olabilir. Ayrıca Cinebench testinde 8700K'nın single core'u 7700K'nın %5 gerisinde kalmış, burada da bir terslik var. 8700K'nın 7700K'ya Cinebench'lerin sürümlerine bağlı olarak %5 ila %10 civarında bir fark da yaratması gerekiyordu ama tabii R5-3600'e göre neredeyse %66'lık bir performans kaybı oluşturacak kadar da bir kayıp değil bu.

Temiz test değildi arkada başka programlar da açıktı. Büyük bir sıkıntı olmadığını göstermek için yaptım onu. Cfg için de şu an sıfır hesapta test ediyorum yani cfg yok, oyun temiz ayarlar temiz.

@DenizArda , çoklu CPU ayarı açık değil mi? Ayarları doğru uygulamışsınızdır muhtemelen ama yine de bir sorayım. Wallpaper Engine tarzı GPU'yu sömüren başka yazılım(lar) vs varsa onları da devre dışı bırakabilir veya kapatıp bir daha sonuçlara bakabilirsiniz. Çünkü normal şartlarda 1080p'de 1080Ti gibi bir kartın %90+ kullanımlarda olduğunu görmek bir garip geliyor bana, en azından CS GO'da.

Çoklu CPU kullanımı ikisinde de açık. GPU'yu yoracak hiçbir başka uygulama açık değil arkada.
Kartları değiştirdim, ikisinde de hiçbir sorun yok. Çıldırmak üzereyim. Kartları tekrar değiştireceğim, değiştirmeden önce önereceğiniz bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• benim kart diğer pc.jpeg
    182,2 KB · Görüntüleme: 81
  • diğer kart benim pc.jpeg
    226,4 KB · Görüntüleme: 79

Görsellere bakıyorum senin kart olması gereken yere gelmiş. %47 kullanıma 400+ FPS. Diğer kart yine aynı şeklini korumuş %90+ kullanıma 300 civarı FPS. Senin sistem bir şekilde 1080 Ti karta patlıyor.

Görsellere bakıyorum senin kart olması gereken yere gelmiş. %47 kullanıma 400+ FPS. Diğer kart yine aynı şeklini korumuş %90+ kullanıma 300 civarı FPS. Senin sistem bir şekilde 1080 Ti karta patlıyor.

Değiştiriyorum geri kartları o zaman. Olmadı format denerim tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…