GTX 970 sistem mavi ekran sonrası açılmıyor

Khannelles

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb 3600 mhz asus tuf alliance
SSD veya HDD modeli
120gb ssd
Ekran kartı
Asus Gtx 970
Anakart
Asus h510m-a
İşlemci
i5-10400f
Merhaba, bilgisayarım açıktı dışarı çıktım aradan bir yarım saat geçti tekrardan PC başına geldiğimde mavi ekran hatası vardı. Daha sonra PC'yi kapatıp açtım ve PC açılmadı. BIOS'a bile girilmiyor sanki PC donuyor gibi oluyor, 6-7 dk sonra BIOS'a kendi kendine giriyor BIOS'a girene kadar da siyah ekran bekletiyor hiçbir şey olmuyor PC'de. USB ile format atayım dedim yine aynı şekil bekledim tuşlara bastım BIOS'a girebildiğimde boot ayarlarını yaptım fakat bu sefer de “ERROR LEGACY BOOT OF UEFI MEDIA” hatasını aldım tekrardan kapattım bir 5 dk bekletti BIOS'a girmek için sonra boot ayarlarından legacy olan yerin anakartımda UEFI desteği olduğu için UEFI'ye çevirdim. Çünkü UEFI olarak hazırlamıştım diski fakat döndü dolaştı yine aynı hatayı bana verdi. Kafayı yemek üzereyim, tüm bileşenleri söküp taktım, BIOS pilini çıkardım bekledim, RAM'larin yerini değiştirip taktım akla gelenecek her şeyi yaptım en son format atayım dedim o da olmadı sorun neden kaynaklanıyor bir türlü bulamadım, bilen birisi yardım ederse çok sevinirim.
Sistem özelliklerim:
ASUS Prime H510M-A (son sürüm BIOS yüklü)
i5 10400F
16 GB RAM
GTX 970 ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarım açıktı dışarı çıktım aradan bir yarım saat geçti tekrardan PC başına geldiğimde mavi ekran hatası vardı. Daha sonra PC'yi kapatıp açtım ve PC açılmadı. BIOS'a bile girilmiyor sanki PC donuyor gibi oluyor, 6-7 dk sonra BIOS'a kendi kendine giriyor BIOS'a girene kadar da siyah ekran bekletiyor hiçbir şey olmuyor PC'de. USB ile format atayım dedim yine aynı şekil bekledim tuşlara bastım BIOS'a girebildiğimde boot ayarlarını yaptım fakat bu sefer de “error legacy boot of UEFI medıa” hatasını aldım tekrardan kapattım bir 5 dk bekletti BIOS'a girmek için sonra boot ayarlarından legacy olan yerin anakartımda UEFI desteği olduğu için UEFI'ye çevirdim. Çünkü UEFI olarak hazırlamıştım diski fakat döndü dolaştı yine aynı hatayı bana verdi. Kafayı yemek üzereyim, tüm bileşenleri söküp taktım, BIOS pilini çıkardım bekledim, RAM'larin yerini değiştirip taktım akla gelenecek her şeyi yaptım en son format atayım dedim o da olmadı sorun neden kaynaklanıyor bir türlü bulamadım, bilen birisi yardım ederse çok sevinirim.
Sistem özelliklerim:
ASUS Prime H510M-A (son sürüm BIOS yüklü)
i5 10400F.
16 GB RAM.
GTX 970 ekran kartı.

Hocam sadece bilgisayarcıya yidin ve bilgisayarınızı yaparken yanında durun.
Mavi ekran verirken siyah çizgi veya beyaz çizgi var mıydı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı