GTX 970 sistem oyun performansı düştü

ıgyAzalea

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle, sistemim güncel olmasına rağmen önceden oynadığım oyunlar kasmaya başladı. Örnek olarak Witcher 3, FIFA 18, State Of Decay 2, Crysis serisi ilk oyun hariç. Sistemim de upgrade etmem gereken parçalar varsa hangileri, upgrade etmeden kasma sorununu nasıl çözebilirim?
  • MSI GEFORCE GTX 970 4GB
  • INTEL CORE i7 4790K
  • VENGEANCE 2X4 8GB 1600 MHz DDR3 RAM
  • Cooler Master Hyper 412S
  • MSI Z97 PC Mate military class
  • 120GB SSD LS Series data 3.0
  • Cooler Master Plus 912 haf 750W PSU kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu rehberi izleyerek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Çoğu kişi 1803'ten şikayetçi FPS düşüşleri olduğu için.

Ayrıca onla alakalı değilse aklıma direk olarak 10 serisi çıktığında 9 serisinin performansının bilinçli olarak düşürülmesi geliyor.

Bu sistem gayet iyi belki yazılımsal bir problem vardır sürücülerinize dikkat edin.

bilgisayar donanımı hakkında fazla bilgi sahibi değilim 1803 derken ne demek istediniz? işletim sistemi olarak windows 10 kullanıyorum
FPS ayarı videodaki şekilde görünmüyor.Benden istediğiniz değerler hangileri onları ekleyeyim.
Bu sistem gayet iyi belki yazılımsal bir problem vardır sürücülerinize dikkat edin.
sürücülerin hepsi güncel görünüyor son 1 haftada böyle oldu ne yapmamı önerirsiniz?

Geçmiş olsun. Sistemin iyi. Bende de benzer sistem var. Bende msi gtx 970 4 seneden fazladır var. Performans düşüklüğünü ben de yaşıyorum.
Hatta ısınmadan kaynaklı donma kapanma olmaya başlamıştı ve güçlü oyunlar oynayacağım zaman msi afterburnerdan sıcaklık fan ayarları yaparak fazla ısındırmadan oynuyorum.

Tabi bunun sebebi ekran kartının eskimesi ve güncel oyunların daha kuvvetli karta gereksinim duyması.. Mesela örnek vermek gerekirse 2 3 sene önce lolden 250 300 fps alıyordum şuan 150 200 arası alıyorum.

Belki 2 sene sonra bu kartla lolde 100 120 fps zor alacağız. Bu tamamen oyunların güçlenmesi büyümesi.
Oynadığın oyunlardaki mevcut görüntü kalitesini bir tık aşağı çekebilirsin..

bilgisayarı 2014 sonlarında toplamıştım yanlış hatırlamıyorsam ama benim anlamadığım 2015 de witcher 3 oynarken sıkıntısız bir şekilde aynı oyunu şuan oynayamıyor olmam rahatsız edici düzeyde fps düşüşü mevcut. Lol 3 sene önce ki grafikleri ile şimdiki grafikleri aynı değil sonuçta fps düşüşü olması normal diye düşünüyorum.
Umarım istediğiniz gibi olmuştur. FPS sonradan 20 de sabit kaldı
Afterburner

Son düzenleme:
@ıgyAzalea Dostum ekran kartında istersen kebap yap. Ekran kartın çok ısınıyor dostum. Kasanın hava sirkülasyonu nasıl? Ekran kartının fanları çalışıyor mu? Bir de ekran kartı termal macun yenilemesi yapman gerekiyor, sorun kesinlikle ısınmadan kaynaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…