GTX 970 Sistem Tavsiyesi

rogstrx

Hectopat
Daha fazla  
Anakart:
MSI X99S SLI PLUS Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart

işlemci
Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci

ram
Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2133MHz CL14 1.2V XMP Ram

ekran kartı
MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

KASA : (şu elimde mevcut eski kasam) XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA

Not: 1 tb hardisk, soğutu ve 240 gb ssd eski sistemden var.

1) İleride ekran kartının aynısından bir tane daha almayı düşünüyorum. Çift ekran kartı olmasını istiyorum.
Ekran kartı 2 tane olduğu zaman bu kasa yerine nasıl bi kasa kullanmalıyım ?

2) MSI gtx 970 yerine Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia kartı daha sağlıklı olur ?

3) Anakart ve ekran kartı seçerken ikisinin de aynı marka olma şartı gibi bi durum söz konusu mu ? Veya ekran kartı ile anakart farklı olsa sorun olur mu? Verimlilik için düşünmüştüm.

4)Kasada genellikle fanlardan ve psu dan çok ses geliyor. Bu durum için şöyle yapsanız daha ağlıklı olur diyebilceğiniz bi durum var mı? (Fan değişimi, sessiz fan, sessiz psu vs. )

5)Sistem ; 3dmax (vray render motoru kullanılacak) photoshop gibi programlar için hazırlanıyor.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Kasa sadece render için kullanılacaksa 2x gtx 970 satın almaktansa bir adet pny quadro k4200 gibi profesyonel bir grafik kartı kullanmanız daha isabetli olur. Ancak renderın yanında oyun da oynarım derseniz yine de çift gtx 970'den se bir adet gtx 980 ti almanızı tavsiye ederim, zira bilhassa oyunlarda gitgide artan yüksek VRAM ihtiyacına ve 2k üstü çözünürlüklerde alınacak optimal performansa en iyi bu kart cevap verecektir. Hazır dolar düşüşteyken bütçenizi oturtana kadar idareten bir f/p kartı kullanabilirsiniz.

Yine render vb. işler için kullanılacak bilgisayarlarda özellikle photoshop'ta ramlere büyük yük düşmektedir. Çok yüksek çözünürlüklerde çalışırken misal apartman giydirme vs. -benden çok daha iyi bileceğiniz üzere- bu ihtiyaç kendini iyice belli etmektedir. Bu bağlamda yüksek ram almakta fayda var. Görüyorum ki ddr4 sistem toplamışsınız ancak 2133 mHz ram seçimi yapmışsınız. Bu durumda size tavsiyem, ddr3 sistem toplayıp 32 gb'a çıkabilirsiniz, veyahutta illa ki ddr4 sistem toplanacaksa da daha yüksek frekansta (örneğin 3200 mHz) vs. sizin için daha faydalı olacaktır. Bütün bunları bütçe dağılımını daha dengeli yapmak babında söylüyorum, yoksa seçtiğiniz her bir parça gayet seçkin ürünler fakat bir araya gelince amiyane tabirle biraz uyumsuz oluyorlar dememde sorun yoktur umarım.

Yine iş için kullanılacak bir bilgisayarda disklerin hızlı çalışması kadar güvenli çalışması da kanımca önemli bir mevzudur. Bu bağlamda SSD'lerin pek de doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum. En basit örnek olarak, takriben 250 GB'lık kaliteli bir SSD'ye 400 küsur TL ödemektense, aşağıdaki linkte verdiğim 1 TB 10000 rpm HDD'den 2 adet alıp raid yapmak, hem hız olarak SSD'ye oldukça yakın bir performans almanızı sağlayacaktır, hem de veri güvenliği açısından kesinlikle ve kesinlikle bir SSD'ye göre çok daha güvenilir olacaktır. WD 3.5" 1TB VelociRaptor SATA 3.0 10000Rpm 64MB Cache Harddisk

Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı